Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali
Haberin Tarihi: 24.4.2015 15:09:00 - Okunma Sayısı:1698 defa okundu.

Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali Eğirdir'de Muhteşem Bir Organizasyonla Gerçekleşti

Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali Eğirdir’de Muhteşem Bir Organizasyonla Gerçekleşti

 

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, bu yıl ilçemizde üçüncüsü düzenlenen Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali muhteşem bir organizasyonla gerçekleşti.

Eğirdir Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Festivali kapsamında 8 ülkeden ilçemize gelen gruplar, ülkelerinin yöresel halk oyunlarını sergilediler.

Uluslararası Eğirdir Çocuk Halk Oyunları Festivali’ne katılan çocuklar ve protokol, bugün sabah saat 9.00’da düzenlenen kortejle Kale önü meydanına geldiler.

Dün yaşanan hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelenen gösteriler, Kaleönünde saat 9.30’da Hindistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Ukrayna, Makedonya, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’nin Milli Marşlarının söylenilmesiyle başladı.  Marşların okunmasının ardından yabancı öğrenciler ülkelerinin barış mesajlarını okudular.

Daha sonra Kaymakam Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladılar.

Törende bir konuşma yapan Başkan Şengöl, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, dünyanın dört bir yanından gelen çocuklarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çocukların barış mesajları verdiğini ifade eden Şengöl, festivalin gelecek senelerde de devam edeceğini ve barış mesajlarının daha gür bir sesle verileceğini dile getirdi.

Kaymakam Yalçın Yılmaz ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Keş de, yabancı öğrencileri ilçemizde görmekten, ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını, bu gibi organizasyonların dünya barışına büyük bir katkı sağladığını ifade ettiler.

Konuşmaların ardından Hindistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Ukrayna, Makedonya, Romanya, Gürcistan ve Türkiye’yi temsil eden çocuklar, ülkelerine ait yöresel halk oyunlarını sergilediler. Dünya çocuklarının gösterileri izleyenlerin beğenisini toplayarak, büyük alkış aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap