HALI SAHA VE ALTINKUM İHALE EDİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HALI SAHA VE ALTINKUM İHALE EDİLDİ
Haberin Tarihi: 27.4.2015 17:48:00 - Okunma Sayısı:2311 defa okundu.

Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu'ndan alınan bilgilere göre, Eğirdir Belediyesi, mülkiyetindeki bazı yerleri kiralama işini sürdürüyor.

HALI SAHA VE ALTINKUM İHALE EDİLDİ

 

            Eğirdir Belediyesi Basın Bürosu’ndan alınan bilgilere göre, Eğirdir Belediyesi, mülkiyetindeki bazı yerleri kiralama işini sürdürüyor.

            Altınkum Mahallesi’nde bulunan ve Nafiz Yürekli malikânesinin hemen altında yer alan halı saha ile yine Altınkum Mahallesi’nde bulunan ve Eğirdir’in gözde plajlarından Altınkum Plajı belirli süreler ile kiraya verildi.

            24 Nisan 2015 Cuma günü Belediye Başkanlık Odasında yapılan birinci ayakta halı saha ihaleye çıkarıldı. Belediyenin halı saha ile ilgili kiralama şartnamesinde önemli başlıklar şöyleydi:

* Kira süresi üç yıllıktır,

*Her yıl için kira bedeli 70.000 liradır,

*Halı saha çevre düzenlemesi kiracıya aittir,

*Su, elektrik gibi günlük giderler kiracıya aittir,

*Halı sahanın olmazlarından olan duş, soyunma ve tuvalet odaları ile gerekli yapılar kiracı tarafından yapılacak olup kira bitiminde kiracı bu yapıları otomatik olarak belediyeye devretmiş olacaktır.

            Kira sözleşmesine ilişkin bu ve diğer maddelerin okunmasından sonra halı saha ihalesini 70.100 lira ile Eğirdirli Ahmet Özfidan (Siyasi Ahmet) aldı.

            İhale bitiminde Kiracı Ahmet Özfidan’ın söyledikleri dikkat çekiciydi.

            Ahmet Özfidan, “Sayın Başkanım, Limandaki halı sahayı da ben kiralamıştım. O zaman, “Siyasi Ahmet, Ömer Şengöl’ün adamıdır. Ömer Şengöl, liman kenarındaki halı sahayı siyasi Ahmet’e peşkeş çekti.” şeklinde gerçekle bağdaşmayan sözler söylediler. Halbuki ben orayı 1999’da Belediye Başkanı Taceddin Gencay’dan o zamanın parasıyla 5150 liraya kiraladım. Şimdi bu halı saha için de aynı şeyi söyleyecekler. Görüyorsunuz ve bu salondakiler şahit, yasalara uygun olarak yapılan ihaleye katıldım ve ihale bende kaldı. Onun için kim “ Ömer Şengöl, peşkeş çekti!” lafını kullanırsa yanlış kullanmış olur.” dedi.

            İhalenin birinci ayağından sonra ikinci ayağa geçildi. İkinci ayakta Altınkum Plajı’nın bazı yerlerinden 2200 metre karelik çadır kurma alanı ile soyunma odaları, 14 büyük ve 4 küçük yutong evler üç yıllığına kiraya çıkarıldı. Bu noktada Başkan Ömer Şengöl şunları söyledi:

            “Değerli katılımcılar, plajımızın tamamını değil bazı yerlerini kiraya veriyoruz. Bu noktaya dikkatinizi çekerim. Kiralanan yerlerin vatandaşlardan alınacak ücretleri de bu yerleri kiralayanın ukdesinde değildir. Ancak, yasalara göre tespit edilen fiyatlar halka uygulanabilir. Yani, buralar bana ait istediğim ücreti koyarım,  istediğim uygulamayı, mesla köfte ocağı kurarım, çay satarım, meyve ve sebze satarım, diye bir şey yok. Bunları biliniz! Sonra yarın gelip, ben bunları bilmiyordum, demeyin!” dedi.

            Başkan Ömer Şengöl’ün aydınlatıcı konuşmaların sonunda ihaleye geçildi ve üç yılığına çıkarılan ihaleyi Sarıidrisli İsmal Demirci aldı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap