ESKİ EĞİRDİR EVİ İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ESKİ EĞİRDİR EVİ İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA
Haberin Tarihi: 6.5.2015 09:32:00 - Okunma Sayısı:3104 defa okundu.

İlçemizde bulunan ve Eğirdirlilerin fikir merkezi Eğirdir Eski Evi 28.4.2015 Salı günü üç yıllığına 1800 lira muhammen bedeli ile kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmış olup gerçekleşen ihale sonunda adı geçen mesken 32.200 TL ile Sibel Kocaadam'a kiraya verilmiştir.

ESKİ EĞİRDİR EVİ İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA

 

-Eğirdir Belediyesi Basın Bürosundan Bildirilmiştir-

 

            İlçemizde bulunan ve Eğirdirlilerin fikir merkezi Eğirdir Eski Evi 28.4.2015 Salı günü üç yıllığına 1800 lira muhammen bedeli ile kiraya verilmek üzere ihaleye çıkarılmış olup gerçekleşen ihale sonunda adı geçen mesken 32.200 TL ile Sibel Kocaadam’a kiraya verilmiştir.

            Durum, halkımızı aydınlatmak amacıyla 30 Nisan 2015 Perşembe tarihli ilçemiz gazetelerinden Akın’da yayımlanmıştı.

            Bu yazıda Eğirdir Eski Evi’nde içki bulundurulmasının ve satışının yasak olduğu; izinsiz tadilatların yapılamayacağı ve evde bulunan eşyaların kiralayıcıya zimmetle teslim edilmesi şartlarının ön planda olduğu belirtilmişti.

            Ancak toplumumuzda konunun bazı kişilerce tam anlaşılamadığı ve Eğirdir Eski Evi’nin kiraya verilmesinin doğru olmadığı şeklinde anlamsız ve tutarsız benzetmelerle sanki deprem veya sel veya yangın olmuş gibi afakî abartmalarla “öldüm, bittim” anlamında Başkanımızı hedef gösteren değerlendirmeler sonucu belediyemiz, kiraya verme işinin saptırılmaya uğratıldığı öngörüsüne varmıştır. Sayın Zeki Tarhan’ın 01 Mayıs 2015 Cuma günlü Akın gazetesi 8. sayfada çıkan “Eğirdir Evi Misyonunu Tamamladı mı?!!!” başlığını taşıyan kısa, asılsız ve tutarlı olmayan ithamlı yazının  Başkanlığımızı yaralayıcı bulunması üzerine bu cevap kaleme alınmıştır.

            Eğirdir Eski Evi bir önceki belediye başkanı tarafından beş sene gibi uzun bir süre kapalı tutulmuş; halkın fikir bahçesinde fikir geliştirilmesi görüşmeleri askıya alınmış; ziyaretçiler, evi gezme fırsatı bulamamışlardır.

            Sayın Ömer Şengöl’ün başkanlığa adım attığı 01.4.2014 tarihinden itibaren ev, eski işlerliğine kavuşmuş ve içinde bulunduğumuz tarihe değin fikir toplantılarına ev sahipliği yapmıştır.

            Ancak evin gündüzleri de açık olması ve eve bakılması amacıyla kiraya verilmesi belediyemizce düşünülmüş ve bu anlamda üç yıllığı 1800 TL gibi düşük bir muhammen bedel ile kar amacı güdülmeksizin ihaleye çıkılmıştır. Ayrıca Eğirdir Eski Evi’nin öncelerde olduğu gibi fikir toplantılarına ev sahipliği yapabilmesi unutulmamış ve şartnamenin 12. Maddesi, “Belediye ihaleye çıkardığı evi ihtiyaç olduğunda, yılda istediği zaman 50 (elli) saat ücretsiz kullanabilecektir.” ile evin her türlü toplantıya açık olduğu kapısı açık bırakılmıştır.

            Sonuç olarak adı 25 yıla yakın bir zamanda tarihi niteliği ulaşan Eğirdir Eski Evi bundan böyle her türlü kültür, turizm ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra fikir platformlarına da ev sahipliğini sürdürecektir.

            Kamuoyuna duyurulur.  04 Mayıs 2015

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap