Eğirdir M. Çetinkaya Okulunda Bilim Fuarı Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir M. Çetinkaya Okulunda Bilim Fuarı Açıldı
Haberin Tarihi: 13.5.2015 17:00:00 - Okunma Sayısı:2312 defa okundu.

Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlk-Ortaokulu tarafından Türkçe, Matematik, Fen, Teknoloji Tasarım, İngilizce ve Sosyal Bilgiler branşlarında 35 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Eğirdir M. Çetinkaya Okulunda Bilim Fuarı Açıldı

 

            Eğirdir Mustafa Çetinkaya İlk-Ortaokulu tarafından Türkçe, Matematik, Fen, Teknoloji Tasarım, İngilizce ve Sosyal Bilgiler branşlarında 35 projenin sergilendiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.           

            Okul bahçesinde açılan bilim fuarına; Kaymakam Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Isparta İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve TÜBİTAK Temsilcisi Dr. Ahmet Yıldırım, İlçe Milli  Eğitim Müdürü Ömer Keş, Şube Müdürleri Yalçın Karakaya ve Abdürrahim Tan, İlçe Emniyet Müdürü Yasin Orakoğlu, Okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldılar.

 
            Öğrencilerin gizli kalmış yeteneklerin desteklenerek geliştirilmesine ortam hazırlamak, çalışmalarında bilimsel düşünce, yöntem ve teknikleri kullanarak bilgi ve beceri kazanmalarını sağlamak, ülkenin geleceğini yönlendirecek bilimsel alanlarda özgün ve farklı düşünceleri ortaya koyabilen özgüveni gelişmiş öğrenciler yetiştirmek adına düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 38 öğrencinin katkılarıyla hazırlanan ve 35 Proje sergileniyor.

            Fuarın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesiyle başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Okul Müdürü Mustafa Kemal Ata yaptı.

            Ata, konuşmalarında şunları ifade etti: “Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında okulumuzda 13-14 Mayıs 2015 tarihleri arasında bilim fuarı düzenlenmektedir.

            TÜBİTAK Bilim Fuarları 5-12’nci  sınıfta okutmakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır.

            TÜBİTAK Bilim Fuarları ile hedeflenen genel amaçlar şunlardır:

            *Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi,

            *Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi,

            *Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması,

            *Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması,

            *Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması,

            *Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması,

            *Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması,

            *Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

            Okulumuz öğrencileri bu amaçlara uygun olarak 35 adet proje hazırlamışlardır.

            Birazdan gezeceğimiz fuarımızda 3 kategoride 35 proje hazırlanmıştır. Bunlardan birincisi yeni bir icat-ürün dalıdır. İkincisi mevcut ürünleri geliştirme, üçüncüsü de bilgi araştırma dalıdır.

            Proje fuarımızın hazırlanmasında emeği geçen başta proje yürütücümüz olmak üzere öğrencilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Katılımınız ve bize verdiğiniz destek için şükranlarımızı sunarız”.

            Okul Müdürü Ata’nın konuşmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve TÜBİTAK Temsilcisi Dr. Ahmet Yıldırım, “4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Mayıs ayının başından Haziran ayının ortasına kadar ilimizde 20 okulda sergileniyor.  4006 TÜBİTAK Bilim Fuarının ilçelerimizde açılması, sergilenmesi bizim için çok önemli. TÜBİTAK proje yapan okullara, öğrencilere 5 bin TL. değerinde finansal destek sağlıyor.  Şuan ilimizde de iki okulumuzda sergi açılışı var. Ama ben Eğirdir’i tercih ettim. Önümüzdeki yıl Eğirdir’de bir okulda değil de birkaç okulda yapılmasını hatta, Eğirdirimizin birkaç okullarında açılmasını istiyorum. Çünkü TÜBİTAK bu konuda sınırsız destek sağlıyor bütün okullara. Şartlarımızı yerine getirirseniz, ben size 5 bin TL. ödeme yaparım diyor. Ben bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda artarak devam etmesini diliyor, sergimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

            Konuşmaların ardından günün anısına pasta kesimi yapıldı. Daha sonra proje sergisinin açılış kurdelesi kesilerek, sergi gezildi. Öğrencilerin birbirinden değişik branşlarda hazırlamış olduğu sergi protokol tarafından tam not aldı.
 

            Sergi 14 Mayıs 2015 Perşembe günü saat 15.00’e kadar gezilebilecek.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap