Osman Aslantürk "Yılın Ahisi" seçildi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Osman Aslantürk "Yılın Ahisi" seçildi
Haberin Tarihi: 13.5.2015 17:05:00 - Okunma Sayısı:2039 defa okundu.

Isparta ilinde "Yılın Ahisi" seçilen hemşehrimiz Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Osman Aslantürk'e kaftan giydirildi.

Osman Aslantürk “Yılın Ahisi” seçildi

 

            Ahilik kültürünün; ülkemizde ve dünyada daha fazla tanıtılması amacıyla 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığının koordinasyonunda düzenlenen ve bu yıl 28 incisini kutladığımız Ahilik Haftası etkinlikleri 13 Mayıs 2015 çarşamba günü Isparta’da çelenk sunma töreni ile başladı.

            Esnaf temsilcilerinin Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaretleri sonrasında yapılan törende bu yıl Isparta ilinde “Yılın Ahisi” seçilen hemşehrimiz Eğirdir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi başkanı Osman Aslantürk’e kaftan giydirildi.

            Osman Aslantürk, bir teşekkür konuşması yaparak şunları söyledi: “Ahiliğin temel ilkeleri olan; ‘iyi huylu ve güzel ahlaklı olmak, İşinde ve hayatında kin, çekememezlik ve dedikodudan kaçınmak, Gözü, gönlü ve kalbi tok olmak, küçüklere sevgi, büyüklere karşı edepli ve saygılı olmak, Hakka hukuka, hak ölçüsüne riayet etmek, Yaradandan dolayı yaratılanı hoş görmek, Emri altındaki ve hizmetindekileri korumak ve gözetmek, Kötü söz ve hareketlerden sakınmak, İçi dışı, özü sözü bir olmak, Örf, adet ve törelere uymak, Aza kanaat, çoğa şükretmesini bilmek’ Türk toplumunun atasından bugüne değin taşıdığı en büyük miras alıntılarıdır.

            Saygıdeğer konuklar, beni böylesine yüce ve anlamlı bir kimlikle nitelendirdiğiniz için sizlere tekrar teşekkür eder, hepinize saygılarımı sunarım.”

            Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’de Isparta’da “Yılın Ahisi” seçilmesi dolayısı ile Osman Aslantürk’e  bir kutlama mesajı gönderdi. Canikli mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Osman Aslantürk

Kıymetli Ahi kardeşim,

            Bu yıl Isparta ilinde “Yılın Ahisi” seçilmenizden dolayı sizi tebrik ediyorum.

            Güzel ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi bütün güzel meziyetleri barındıran Ahilik kültürünü, mesleğinizi ifa ederken topluma örnek olacak biçimde uyguladığınız için size, ülkemiz adına teşekkür ediyorum.

            Bir milletin devamlılığı, geçmişte oluşturduğu temel değerler ve müesseselerle olan bağlarını sürdürmesine bağlıdır.

            Ahilik tarihsel süreç içerisinde milletimizin birleştirici sosyal kurumu vazifesi görmüştür. Böylesine önemli bir kurumun bugünkü temsilcisi olarak değerlendirilmesi gereken Yılın Ahisi seçilmiş olmanız büyük bir onur ve bir o kadar da büyük sorumluluktur.

            İl Ahilerimiz; Ahi Evran-ı Veli’nin temsilcisidir. Bu bağlamda, ilinizin birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesinde, ticari hayatın Ahilik prensipleriyle devam etmesinde çok önemli görev üstlendiniz. Ahilik kültürünün daha iyi anlaşılması ve hayata geçirilmesinde, bu onurlu görevi başarıyla yerine getireceğinize inanıyorum.

            En büyük zenginliğimiz olan birlik ve beraberliğimizin arttırılması, çıraklık, kalfalık, ustalık merhalelerinden geçen evlatlarımızın Ahilik ilkeleri doğrultusunda yetiştirilmesi ve asırları aşan tecrübeyle oluşan iş ahlakının hayatımıza yansıtılması ülkemizin geleceği açısından da büyük önem arz etmektedir.

            Bu vesileyle, milletimizin ve insanlığın karşı karşıya kaldığı temel sorunların çözüm yollarından biri olduğunu düşündüğümüz Ahilik kültürünün; ülkemizde ve dünyada daha fazla tanıtılması amacıyla 11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında Bakanlığımız koordinasyonunda düzenlenen ve bu yıl 28’incisini kutlayacağımız Ahilik Haftası’nın ülkemize ve tüm insanlığa barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor; şahsınızda esnaf ve sanatkarlarımıza sevgilerimi sunuyorum.”

            Değerli büyüğümüz Osman Aslantürk’ü ‘Yılın Ahisi” seçilmesi dolayısıyla kutluyor, sağlık ve başarı dolu daha nice yıllar diliyoruz.

 

OSMAN ASLANTÜRK KİMDİR

            10 Aralık 1944 Eğirdir doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Eğirdir’de tamamladıktan sonra 1957 yılında Saatçi olan eniştesinin yanında çırak olarak saatçiliğe başlamıştır. 5 yıl çırak olarak çalışmış kalfa seviyesine gelince Eğirdir’de dükkan açarak iş hayatına atılmıştır.

            1964 yılında askere gitmiş, 1966 yılında askerliğini bitirdikten sonra mesleği olan saatçiliğe devam etmiştir. 1975 yılında Eğirdir Esnaf Odası Başkanlığına seçilmiş ve bu görevini 2005 yılına kadar 30 sene sürdürmüştür. Eğirdir Esnaf Odası Başkanlığına seçildikten sonra Eğirdir’de Bağ-Kur Evleri, Yeni sanayi Çarşısı, Essan İşhanı, Emek Sanayi ve Sanko Kooperatiflerinin yapımını üstün başarı ile tamamlamıştır. Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin kuruluşuna öncülük etmiştir. 18 yıl Mahalle muhtarlığı yapmış, Tarım Kredi Kooperatifi Başkanlığı, Esnaf Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Esnaf Kefalet Bölge Birliği Üyeliklerinde bulunmuştur.

            Evli ve 3 çocuk babası olan ve 1990 yılında Eğirdir Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen Osman Aslantürk, halen bu görevine devam etmektedir.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap