Su Ürünlerinin Kalbi Eğirdir'de Atacak

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Su Ürünlerinin Kalbi Eğirdir'de Atacak
Haberin Tarihi: 15.5.2015 12:08:00 - Okunma Sayısı:1454 defa okundu.

Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce düzenlenen II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu 20-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eğirdirde yapılacak.

Su Ürünlerinin Kalbi Eğirdir’de Atacak

 

            Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünce düzenlenen II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu 20-22 Mayıs 2015 tarihleri arasında Eğirdir’de yapılacak.

            Konu ile ilgili bir açıklama yapan Eğirdir Su Ürünleri Araştırma İstasyonu Müdürü Şakir Çınar “Yaklaşık 14.000 km2 içsu ve 10.000 km akarsu potansiyeline sahip olan ülkemiz yüksek biyolojik çeşitliliğe ve zengin balık popülasyonlarına sahiptir. Ancak, artan nüfus ile birlikte kentleşme, sanayileşme ve artan gıda ihtiyacı su rezervuarlarını ve balık popülasyonlarını tehdit etmektedir.

            Balık popülasyonların güçlendirilmesinin önemli bir aracı da rezervuarlarda ilgili kurumlarca oluşturulan yönetim planları doğrultusunda yürütülen balıklandırma çalışmalarıdır. Son zamanlarda iç sularımızda artarak görülmekte olan “istilacı balık” olgusu da dikkate alındığında, ülkemizde balıklandırma faaliyetlerinin bilim camiası ve karar alıcı birimlerce ortak akıl platformunda ele alınması gereği yadsınmaz bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır. Balıklandırma ve rezervuar yönetimi çalışmalarının daha işlevsel, daha verimli yürütülebilmesi ve bu konuda var olan sorunların irdelenip çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla ilki 2006’da düzenlenen “Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu”nun ikincisine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu kapsamda, kurumumuzca 20-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Eğirdir’de "II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumu" gerçekleştirilecektir.

            Sektörümüzün tüm paydaşlarını düzenleyeceğimiz sempozyuma davet ediyor, yedi renkli gölün eşsiz doğasına sahip Eğirdir’de sizleri ağırlayacak olmamızın gururu ve heyecanını yaşıyoruz.

            Ülkemizdeki içsularımızın tüm sorunlarının konuşulacağı; ayrıca içme su kaynaklarımızın masaya yatırılacağı II. Balıklandırma ve Rezervuar Yönetimi Sempozyumumuzda sona yaklaştık. Suya dair her şeyin konuşulacağı su ürünlerinin kalbinin Eğirdir’de atacağı sempozyumumuza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap