Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Eğirdir'de Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Eğirdir'de Başladı
Haberin Tarihi: 16.5.2015 13:44:00 - Okunma Sayısı:1564 defa okundu.

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi'nin işbirliğiyle düzenlenen Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Eğirdir'de başladı.

Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Eğirdir’de Başladı

Türkiye Binicilik Federasyonu ve Eğirdir Belediyesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Atlı Dayanıklılık Yarışmaları” Eğirdir’de başladı. 

Yarışmacının ize, mesafeye, iklime, zemine ve kronometreye karşı koştukları, atın dayanıklılık ve formunu idare edebilme yeteneğini test eden bir müsabaka olan Atlı Dayanıklılık Yarışması bugün saat 08.00’de Eğirdir’de başladı. İki gün sürecek olan müsabakalara İstanbul, Bursa, Kocaeli, Isparta ve Eğirdir’den toplam 15 sporcu katılıyor.

Bugün yapılan yarışlar, ilk olarak Kemerköprü-Havutlu Köyü arasındaki parkurda gerçekleşiyor. Yarışlar 3 tur olarak toplamda 81 Km.lik mesafede yapılacak.  

Ulusal Atlı Dayanıklılık Üç Yıldız: UAD-3* (UAD-3*: Bir gün içerisinde, minimum 80 - 119 km’ lik bir, iki veya üç bölümden oluşur.) ve Ulusal Atlı Dayanıklılık Dört Yıldız: UAD-4* (UAD-4*: Bir gün içerisinde, minimum 120 - 140 km’ lik bir, iki veya daha fazla bölümden oluşur.) kategorilerinde yarışan sporculardan 6’sı buradan elde ettikleri dereceyle Milli Takıma gitme şansını yakalayacaklar.

Yarın ise stat içerisinde Rahman Atların Hız Yarışları yapılacak.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap