DİNİ BAYRAMLAR VE TATİL

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DİNİ BAYRAMLAR VE TATİL
Haberin Tarihi: 27.7.2021 16:20:26 - Okunma Sayısı:4296 defa okundu.

Havva MUTLUCAN Yazdı

DİNİ BAYRAMLAR VE TATİL

Bilindiği üzere İslam Dininde bayram olarak her yıl coşku ve heyecanla kutladığımız Ramazan ve Kurban Bayramlarımız vardır.

Devletimizde sağ olsun son yıllarda vatandaşlarımızın bayramlarını daha rahat ortamlar da geçirebilmeleri açısından, bayram günlerini resmi günlerle bağlayarak dokuz gün Bayram Tatili fırsatı sunmaktadır.

Bunda bence şöyle bir amaç vardır;

Bayramlarımızı vatandaşlarımızın eş, dost ve akraba ziyaretlerini yeterince yerine getirebilmeleri ve daha çok zaman geçirmelerini sağlamak diye düşünülürken, maalesef son yıllarda turizm sektörünü canlandırmak bayramlardan daha çok önem kazanmaya başladı.

Ben bu yazım da geçen hafta icra ettiğimiz Kurban Bayramı konusunda serzenişte bulunmak istiyorum.

Son zamanlarda Kurban Kesimleri sosyal medya rüzgârını da arkasına alarak, bazı vatandaşlarımızca angarya bir durummuş gibi algılanmaya başlandı.

Öyle ki Neymiş Efendim…!

Kurban kesim için imkân ve zamanları olmasına rağmen, biz uğraşmayalım, hayır kurumlarına yardımlarımızı yapıp geçelim.

En ilginç ve dikkat çekici tarafı da yardımlarımızı yaparken Allah rızasını gözetmek yerine tamamen ekonomik düşünüp yurt içi mi yoksa yurtdışına mı verelim tartışması yapılmaktadır. Yazık.

Birde bu şekil ekonomik düşüncelerin yanında zaman tasarrufu da olarak kurbanları hayır kurumlarına vererek, kesim ve et ile uğraşılmayacak, bir günde de hızlı bir şekilde anne–baba ziyaretleri halledilerek planlanan tatilin bir an evvel başlaması mümkün olacaktır. Ayrıca son iki yıldır akraba ziyaretlerine de covid-19 kılıfı engel olarak sunulmuştur.

Peki gidilen tatil yerlerinde Covid – 19 yok mu? Olsa da fark etmez neden oralar zaten daha hijyenikmiş! Diye kendimizi avutalım.

Allah’ım ne günlere kaldık ya…! Ne diyelim hayırlısı olsun.

Saygılarımla.

- Havva MUTLUCAN 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap