30 Ağustos Zafer Bayramı İlçemizde Etkinliklerle Kutlanıyor

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,30 Ağustos Zafer Bayramı İlçemizde Etkinliklerle Kutlanıyor
Haberin Tarihi: 27.8.2021 16:13:26 - Okunma Sayısı:1166 defa okundu.

Bayram Kale Önü Meydanında Kutlanacak

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İLÇEMİZDE ETKİNLİKLERLE KUTLANIYOR

BAYRAM KALE ÖNÜ MEYDANINDA KUTLANACAK

 

26 AĞUSTOS BÜYÜK TAARRUZ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediye Başkanlığınca 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, 26 Ağustos Büyük Taarruz Programı düzenlendi.

Eğirdir'den yola çıkan 30 bisikletçi Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret etti.

99 yıl önce Eğirdir'den Afyonkarahisar'a 3 bin tondan fazla lojistik destek için harekete geçen Eğirdir halkı ve Eğirdir Bahriye Müfrezesi, Taarruz'un başlamasında ve kazanılmasında büyük öneme sahip oldu. Bu lojistik destek ile kazanılan Büyük Taarruz ile ülke toprakları feraha kavuştu. O gün atalarının ve askerlerin geçtiği yoldan  geçen 30 gönüllü bisikletçi, 26 Ağustos 2021 Perşembe günü sabah saat 07.00'da Eğirdir'den yola çıktı. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik bisikletçileri uğurlarken yaptığı konuşmada, Taarruz'da Eğirdir'in öneminden bahsederek, "Çok önemli bir amaç için burada toplandık. Milli mücadele Eğirdir çok büyük bir rol oynadı. Bizlerde bugün hem bunu anmak, hem Büyük Taarruz Zafer Haftası'nda böylesine bir etkinlikte sizlerle bir araya geldik. Bugün yine Büyük Taarruz'da çok önemli bir rolü olan hatta en kilit şehirlerimizden biri olan Afyonkarahisar'a, şanlı Al Bayrağımızı, uğurlayacağız." dedi.

Eğirdir'den Afyonkarahisar Valiliği'ne ulaşan bisikletçileri ve Belediye Başkanı Veli Gök'ü Vali Yardımcısı Mehmet Keklik karşıladı.

Eğirdir halkının ve protokolünün selamını getirdiğini dile getiren Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Şanlı al bayrağımızı Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik'e teslim etti.

Görevini tamamlayan bisikletçiler Eğirdir'e geri döndü.

 

28 AĞUSTOSTA TEKVANDO PROGRAMI

30 Ağustos Zafer Bayramı Eğirdir'de dolu dolu kutlanırken 28 Ağustos 2021 Cumartesi günü Saat 17.00'de Tekvando gösterileri düzenlenecek.

 

29 AĞUSTOSTA ZAFER BAYRAMI FESTİVALİ

Yıl Boyu Doğa Sporları Zafer Bayramı Festivali 29 Ağustos 2021 Pazar günü saat 10.00'da Kale Meydanında başlayacak.

Saat 10.15'de Doğa Yürüyüşü başlayacak, saat 10.20'de Limanda yelken ve kano startı verilecek, saat 10.30'da protokol eşliğinde Yeşilada'ya bisiklet startı verilirken telsizle yamaç paraşütü startı verilecek. Saat 10.50'de Altınkum plajında yamaç paraşütçüleri karşılanacak. Saat 11.30'da tüm gruplara Kale Meydanında katılım belgeleri verilecek. Akşam saat 17.00'de tekvando müsabakaları düzenlenecek.

 

BAYRAM KALE ÖNÜ MEYDANINDA KUTLANACAK

Zafer  Bayramı kutlamaları, 30 Ağustos 2021 pazartesi günü saat 08.45'de çelenk sunma töreni ile başlayacak.

Saat 09.00'da Kaymakamlık makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunulacak, Yüce Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacak İstiklal Marşımız söylenirken Şanlı Bayrağımız göndere çekilecek.

Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığınca sergilenecek tekvando gösterisinin ardından Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tebrikleri kabul edecek.

Kaleönü Meydanındaki Bayram töreni saat 10.00'da Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören birliklerinin ve halkın bayramlarını kutlamaları ile başlayacak. Tören programının arzı, saygı duruşu, İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam edecek program halk oyunları gösterisinin ardından geçit töreni ile sona erecek.

Dağ Komando Okulu Eğitim Merkezi Komutanlığınca Meydanda kurulan mutfak ve fırında hazırlanan asker yemeği, çorba ve ikramın yapılmasının akabinde askeri teçhizatların sergilendiği stantlar gezilecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla saat 19.00'da fener alayı düzenlenecek. Fener alayı Babasultan'dan başlayıp Kale Meydanında sona erecek.

 

30 AĞUSTOSTA SÜNNET ŞÖLENİ

Sünnet Şöleni programı 30 Ağustos 2021 Parzartesi günü saat 17.00'de Dündarbey Medresesi'nde Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayacak. Sünnet çocukları için saat 19.30'da Kale Önü Meydanında kına gecesi düzenlenecek.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap