EĞİRDİR’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GURURLA KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GURURLA KUTLANDI
Haberin Tarihi: 30.8.2021 13:29:22 - Okunma Sayısı:954 defa okundu.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de muhteşem törenlerle kutlandı.

EĞİRDİR’DE 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI GURURLA KUTLANDI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 99. yıldönümü Eğirdir’de muhteşem törenlerle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü kutlama programı bugün saat 09.00’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün Atatürk Anıtına çelenkleri sunmaları ile başladı. Çelenk sunumuna müteakip Devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız söylenildi.

SOSYAL MESAFELİ TEBRİGAT TÖRENİ…

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Eğirdir Kaymakamlığında tebrigat töreni yapıldı. Tebrigat töreninde Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök tebrikleri kabul etti.

KUTLAMALAR KALE ÖNÜ MEYDANIDA DEVAM ETTİ

30 Ağustos Zafer Bayramının 99. yıl kutlama programı saat 10.00’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç ve Belediye Başkanı Veli Gök’ün askeri erkanın ve Eğirdirlilerin bayramını kutlamaları ile devam etti. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığından Teğmen Hamza Safa Yalçınkaya yaptı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir konuşma yaparak herkesin beğenisini kazanan emekli Tarih öğretmeni milli hatip, hemşehrimiz İbrahim Sarıdaş’ın konuşması meydanı coşturdu.

TEKVANDO VE HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ İLGİYLE İZLENİLDİ

Eğirdir Belediyespor Tekvando Kulübü öğrencileri bayram töreninde güzel bir gösteri yaptılar. Sporcuların ve Halk Oyunları ekibinin gösterileri katılımcılardan büyük alkış aldı.

GEÇİT TÖRENİ YAPILDI..

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının kahraman komandoları ve askeri araçların geçit töreni ile sona erdi.

ASKERİ TEÇHİZATLAR GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Bayram kutlamaları sonrası Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının silah ve mühimmatlarından oluşan sergi de ilgiyle gezildi. Katılımcılara daha sonra Kamle önü meydanında kurulan mutfak ve fırında hazırlanan asker yemeği, çorba ve ikramı yapıldı.

FENER ALAYI SAAT 19.00’DA

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla saat 19.00'da fener alayı düzenlenecek. Fener alayı Babasultan'dan başlayıp Kale Meydanında sona erecek.

 

SÜNNET ŞÖLENİ BUGÜN AKŞAM

Sünnet Şöleni programı 30 Ağustos 2021 Pazartesi günü saat 17.00'de Dündarbey Medresesi'nde Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayacak. Sünnet çocukları için saat 19.30'da Kale Önü Meydanında kına gecesi düzenlenecek.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap