BAŞKANLARDAN AHİ PİLAVI İKRAMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BAŞKANLARDAN AHİ PİLAVI İKRAMI
Haberin Tarihi: 17.9.2021 16:28:45 - Okunma Sayısı:1582 defa okundu.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası Ahi pilavı ve helva ikram edildi.

BAŞKANLARDAN AHİ PİLAVI İKRAMI

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası Ahi pilavı ve helva ikram edildi.

Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde  Yeni Sanayi ve Gül Sanayi Sitesi Camilerinde Cuma namazı sonrası  Ahi pilavı ve helva ikram edildi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanvekili İsmail Uygun ve oda başkanları her iki cami önünde cemaate ve halka ahi pilavı ve helva ikramında bulundular.  

AHİ SOFRASI AÇIK OLANDIR

Birlik Başkanvekili İsmail Uygun yaptığı açıklamada  “Ahi gönlü geniş, sofrası açık olandır. Ahilik kendisi muhtaçken başkasına verecek kadar cömert olabilmektir. Bizlerde ahiliğin bu özelliğine dikkati çekmek amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahilik Haftası’nda Cuma namazı sonrası hem Sanayi Camisinde hem Gül Küçük Sanayi Sitesindeki camimizde  cemaate Ahi pilavı ve helva  ikram ettik. Rabbim bu ikramımızı kabul etsin. Bu vesileyle ahirete göçen tüm ustalarımızı rahmetle anıyor, ayakta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum. Esnaf ve sanatkarlarımıza da hayırlı işler, bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

AHİLİK PAYLAŞMAKTIR

Ahilik Haftası resmi kutlamaları nedeniyle Kırşehir’de bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural, “Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Cuma namazı sonrası halkımıza Ahi pilavı ve helva ikramında bulunduk. Geleneksel olarak her yıl bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Ahilik kültüründe sevgi, saygıyı, kardeşlik, hoşgörü, ahlak ve paylaşma vardır. Bizler de paylaşmanın, dayanışmanın bir örneğini sergiledik. Bundan sonrada Birlik olarak sonraki nesillere de bu geleneği bu güzelliği aktarmaya devam edeceğiz. Rabbim kabul etsin. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin” dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap