EĞİRDİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI
Haberin Tarihi: 22.10.2021 16:46:22 - Okunma Sayısı:1165 defa okundu.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir kutlama programı düzenlendi. 

EĞİRDİR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ'NDEN MEVLİD-İ NEBİ PROGRAMI

 Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyamızı ve alemleri şereflendirdiği günün içinde yer aldığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Eğirdir Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından bir kutlama programı düzenlendi. 

22 Ekim 2021 Cuma günü saat 14.00’de Okul konferans salonunda düzenlenen programa; Kaymakam Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Zarif, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemile Tuğçe Arseven Özçelik ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Mevlid-i Nebi” programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Okul öğrencilerinden Mahmut Türkcan tarafından Aşrı Şerif okunurken günün anlam ve önemeni belirten konuşmayı da Okul Müdürü Cevat Erol yaptı.

 Erol konuşmalarında şunlara yer verdi: “Bu hafta Mevlid-i Nebi haftası. Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettikleri Rebiü’l evvel ayı. Kainat ve beşeriyetin yüzyıllardır yolunu gözlediği Peygamberler peygamberinin doğum günü. Bugün Hz. İbrahim’in duası, Hz İsa’nın müjdesi, dedesi Abdülmuttalip ve annesi Amine’nin rüyasının dünyaya şereflendirdiği gün. Müslüman; hayatının her döneminde, hangi konumda olursa olsun O’nu örnek almalıdır. Ama burada Hz. Peygamberin örnek alınmasını emrederken Allahü Teala, O’nun yaşadığı dönemin ve coğrafya’nın şartlarına göre yediği yemekleri, kullandığı eşyaları, giydiği elbiseleri, kısaca hayatının şekil yönünü örnek almalarını kastetmemiştir. Günümüz insanı, Hz. Peygamberi örnek almaşı; O’nun gibi eş, O’nun gibi baba, O’nun gibi komşu, O’nun gibi dost, O’nun gibi arkadaş olarak algılanmalı. Kısaca insan O’nun gibi olmayı anladığı ve bunu gerçekleştirmeyi başardığı zaman sadece günlük hayatta değil, toplum hayatında da ne kadar büyük bir değişikliğin ve manevi zenginliğin meydana geldiğini kendiliğinden fark edecektir. O’nun hayatının iyi öğrenilmesi ve doğru değerlendirilmesi gerekmektedir. Peygamberimizi anmaktan öte onu anlamaya çalışmalıyız. O’nu yaşamalıyız. Mevlidi Nebi haftası münasebetiyle özellikle kadınlar, gençler ve çocuklarla ilişkilerimizi gözden geçirmeye, peygamberimizin metodunu kullanarak sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışmalıyız. Mevlidi Nebinin Yüce milletimize tüm Müslümanlara ve insanlığa hayırlar getirmesini yüce mevladan niyaz ediyorum. haftamız kutlu olsun” dedi.

Okul Müdürü Cevat Erol’un konuşmalarının ardından Neşe Çelikçevik “Kırk yaşındasın” isimli şiiri okudu.

Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Eğirdir İmam Hatip Orta Okulu ve Lisesi öğrencilerinin oluşturmuş olduğu İşaret Dili İlahi Korosu bu yıl da sahne aldı. Öğrenciler “Sevdim Seni Mabuduma” ve “Yetim Kız” ilahilerini işaret diliyle canlandırdılar. Öğrencilerin bu gösterisi izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Mevlidi Nebi haftasının temasının "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" olduğunu belirterek, bütün insanları vefalı toplum olmaya davet etti. 

Mevlid-i Nebi programı, Isparta İlahi Grubunun birbirinden güzel ilahileri söylemesinin ardından sona erdi.

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap