10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI
Haberin Tarihi: 9.11.2021 18:06:25 - Okunma Sayısı:1101 defa okundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir Kaymakamlığı tarafından bir anma töreni düzenlenecek.

10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI

                Türkiye Cumhuriyeti Devlet’in kurucusu büyük dahi, komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü dolayısıyla Eğirdir Kaymakamlığı tarafından bir anma töreni düzenlenecek.

                ÇELENK SUNMA TÖRENİ

                Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma töreni 10 Kasım 2021 Çarşamba günü Atatürk anıtında gerçekleştirilecek.

                Çelenk sunma törenine protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile halk katılacak.

                Çelenk sunma töreni katılan kişi ve kuruluşlar saat 08.45’te kaymakam, mahallin en büyük komutanı, belediye başkanı, dair amirleri, diğer resmi ve özel kuruluşların başkanları, ilk ve orta dereceli okullar ve halkımız, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma üzere” Hükümet Meydanı’nda yerlerin almış olacak.

                Saat 09.00’da çelenkler Atatürk Anıtı’na sunulduktan sonra Büyük Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saat 09.05’te “2” dakikalık saygı duruşu esnasında araçlar sirenleri çalacaklar Daha sonra Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Bozaykut komutasında Sarıidris Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hasan Akbaba tarafından İstiklal Marşı söylenirken kamu kurum ve kuruşlarıyla özel teşekküller, gönderdeki bayraklarını yarıya indirecek.

 

                ÖZEL ANMA PROGRAMI

                Özel anma programı Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü (MAREM) Salonunda 10 Kasım 2021 Çarşamba günü saat 10.00’dan itibaren Mavi göl MTAL ile Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı program icra edilecek.

                Ayrıca bütün okular, 10 Kasım 2021 Çarşamba günü görevli öğretmen ve öğrencilerim katılımıyla kendi bünyelerinde anma programları icra edecekler.

                “Atatürk Haftası” etkinlikleri tüm okul ve kurumlarımızca icra edilecek.

               

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap