BU ÖZLEM HİÇ BİTMEYECEK…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,BU ÖZLEM HİÇ BİTMEYECEK…
Haberin Tarihi: 10.11.2021 13:15:12 - Okunma Sayısı:720 defa okundu.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK EĞİRDİR’DE SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

BU ÖZLEM HİÇ BİTMEYECEK…


GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK 
EĞİRDİR’DE SAYGI VE MİNNETLE ANILDI

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83. sene-i devriyesinde tüm yurtta olduğu gibi Eğirdir’de de saygıyla, özlemle, minnetle anıldı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programı bugün saat 09.00’da Kaymakam Adem Çelik, Garnizon Komutanı Emre Tayanç, Belediye Başkanı Veli Gök’ün Kaleönü Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenkleri sunmaları ile başladı. Büyük Atatürk ve aziz şehitlerimiz için saat 09.05’te “2” dakikalık saygı duruşu esnasında araçlar sirenleri çaldı daha sonra Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Bozaykut komutasında Sarıidris Ortaokulu Müzik Öğretmeni Hasan Akbaba tarafından İstiklal Marşı söylenirken gönderdeki bayraklar yarıya indirildi.

Çelenk sunma töreni sonrasında özel anma programının icrası için saat 10.00’da Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü toplantı salonuna geçildi.

Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Eğirdir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aysun Doğan yaptı.

Aysun Doğan konuşmalarında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 83. sene-i devriyesinde  yâd etmek için toplandığımız bu özel günde, sizleri saygıyla selamlıyorum.

Sözlerimin başında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan tüm şehitlerimizi ve bugün hayatta olmayan gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

           Hayatını ülkesine ve milletine adayan Atatürk, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara ve sahip olduğu sınırlı imkanlara rağmen, milletinden aldığı güç ve destekle bağımsız ve millet egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna liderlik etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük ideali, Türkiye'yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Bugün büyük Türkiye yolunda hızla ilerleyen ülkemiz, demokratik hak ve özgürlükler alanında büyük mesafeler kat ederek dünyanın en saygın ülkeleri arasında yer almıştır.

Atatürk'ün vefatının hemen ardından dünya liderleri tarafından yapılan bütün açıklamaların ortak noktası, O'nun dünya üzerinde yetişmiş çok nadir bir dahi oluşu, büyük devlet adamlığı ve dünya milletlerine örnek olabilecek çalışmaları olmuştur.

      Atatürk, Sahip olduğu yaratıcı ve özgün düşünce kabiliyeti, derin askerî birikimi ve kitleleri peşinden sürükleyen liderlik vasıfları ile "harp sanatının" tüm inceliklerini muharebe meydanlarında başarıyla sergilemiş ve bu konuda tüm dünyaya örnek olmuş ender komutanlardandır. Bunun yanında Büyük Önder, eşine az rastlanır nitelikte bir devlet adamı ve birçok bakımdan tarihe damgasını vurmuş            bir        fikir     adamıdır.

      Atatürk, yenilikçi ve ileriyi görebilen özellikleri sayesinde  Türk Kurtuluş savaşına yön vermiş, milleti ile birlikte "ya istiklal ya ölüm" parolası ile hareket ederek, zaferin kazanılmasında en büyük pay sahibi olmuştur.

       "Bağımsızlık, benim karakterimdir" ve "Yurtta sulh cihanda sulh " sözleriyle dünyaya en saygın dış politika anlayışının mesajını vermiştir. Atatürk'ün bu evrensel bakış açısı, barışın ve bağımsız yaşamanın vazgeçilmez olduğu gerçeğini ortaya koymuştur. Milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğünü dünya barışından ayrı düşünmeyen bir lider olan Mustafa Kemal Atatürk, bu konuda tüm dünya ülkelerinin sevgi ve saygısını kazanmıştır.

Büyük önder Atatürk, kahramanlık, vatan sevgisi, bilim ve fenne bağlılık, sanata değer verme gibi üstün özelliklere sahip olan Türk ulusunun, çağdaş dünya içinde yer alacağına inanmıştır. Kurtuluş Savaşı'nın ardından söylediği "En büyük davamız, en medeni ve gelişmiş, refah içinde bir millet olarak varlığımızı yükseltmektir." sözü bunu kanıtlamaktadır.

         Büyük Önder Atatürk, ebediyete intikal ederken arkasında bir milletin  özverileriyle var edilmiş bir ülke, gücüne, azmine, istikbaline ve kabiliyetine inanan bir millet bırakmıştır. Zira, milletimiz yüzyılların içinden süzülen medeniyet şuuru sayesinde ve Atatürk'ün arzusu doğrultusunda "yurtta ve dünyada barış" sağlanması yolunda azim ve kararlılıkla ilerlemektedir. Ulusun en karanlık günlerinde O nasıl bir kahraman vatan evladı olarak zorlukları göze alıp yola koyulduysa, şimdi ulusun gençliği de aynı azim ve kararlılıkla yola düşmek zorundadır. Atatürk'ü anlamak, O'nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye'sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere O'nu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. O'nun çizgisinden sapmadan, sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için var gücümüzle çalışmamız gerekmektedir. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden, vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller gençlerimizin ellerinde şekil bulacaktır.

            Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83.Yıl dönümünde cumhuriyetimizin kazanımları ve O'nun ilke ve inkılâpları ışığında; hoşgörü, uzlaşma, birlik, beraberlik ve barış içinde yaşamak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığı için çok çalışmak, hepimizin temel bir görevidir.

            Bu duygu ve düşüncelerle, 83 yıl önce ebediyete uğurladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, rahmet, minnet, şükran ve özlemle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Daha sonra Atatürk’ün hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlenildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve oratoryonun izlenilmesinin ardından program ödül töreni ile sona erdi.

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen “Atatürk’e Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ilçe protokolünce verildi.

Program, ödül alan öğrenciler ve protokolün katılımıyla toplu fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.

  • EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap