Eğirdir'de KYK Yurdu Yapılması Planlanan Alanda Ağaç Katliamı...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de KYK Yurdu Yapılması Planlanan Alanda Ağaç Katliamı...
Haberin Tarihi: 12.11.2021 13:57:35 - Okunma Sayısı:1531 defa okundu.

KYK yurdu inşaatı için Eğirdir kent ormanı içindeki ağaçların kesilmesi tepkilere neden oldu.

EĞİRDİR'DE KYK YURDU YAPILMASI PLANLANAN ALANDA AĞAÇ KATLİAMI...

İnsanların çaresizce vatanın yeşil dokusunu korumaya çalıştığı, elleriyle yangın söndürmeye uğraştığı, ağaçlandırma seferberliği başlatılan dönemde, KYK yurdu inşaatı için Eğirdir kent ormanı içindeki ağaçların kesilmesi tepkilere neden oldu.

Konu ile ilgili olarak tepkilerini dile getiren vatandaşlarımız "Dünyamızda biyo-fiziksel sınırlarının kalıcı, insan türünün ‘çevresine’ müdahale kapasitesinin ise her geçen gün kat be kat arttığını düşündüğümüzde; sosyal ve ekonomik krizin de tetiklediği bir ekolojik kriz ile karşı karşıya olduğumuz hepimizin malumu.

Burası kent ormanı buradan kesilen her ağacın hesabı verilmeli. Her şeye zarar verilebilir ama doğa katliamının geri dönüşü yok, telafisi yok. Bizler bir ağaç için köşkü kaydıran Ata'nın evlatları olarak bina yapılmak için kent ormanı içinde kalan alanda bulunan ağaçların kesilmesini esefle kınıyoruz.

Kamu için yapılacak yatırımlara sözümüz yok, ama yer seçimi yanlış. Ormanlık alanda ağaçlar kesilerek böyle bir inşaatı yapmak yerine daha uygun bir yer bulunabilir. Çok geç olmadan karar yeniden gözden geçirmelidir." ifadelerini kullandılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap