Eğirdir’de E-Sınav Merkezi Hizmete Açıldı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’de E-Sınav Merkezi Hizmete Açıldı
Haberin Tarihi: 28.2.2022 15:50:24 - Okunma Sayısı:1166 defa okundu.

e-Sınav salonunun açılması projesi kapsamında Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda oluşturulan Eğirdir e-Sınav Salonu hizmete açıldı.

EĞİRDİR’DE E-SINAV MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün 81 ilde başlattığı e-Sınav salonunun açılması projesi kapsamında Eğirdir Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda oluşturulan Eğirdir e-Sınav Salonu hizmete açıldı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda oluşturulan e-Sınav salonu açılış törenine; Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Şube Müdürü Abdurrahim Tan, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

E-Sınav Salonunun açılışı sonrası bir konuşma yapan ve Eğirdir’in bütün güzellikleri hak ettiğini belirten Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur şunları ifade etti: "Eğirdir e-Sınav Merkezi Eğirdir'in yanı sıra çevre ilçelere de ciddi derecede bir destek olacak. Vatandaşlarımız burada sınava girecekler, sınav bittikten sonra da hemen sınav sonuçlarını dışarıdan öğrenebilecekler. Çok faydalı ve güzel bir iş. Bu merkez vatandaşlara hem zamandan, hem de ekonomik açıdan tasarruf sağlayacak. Eğirdir bütün güzellikleri hak ediyor."

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ BAYDUR'DAN EĞİRDİR'E MÜJDE...

Eğirdir e-Sınav Merkezinin açılış töreninde BİLSEM sınavının da Eğirdir'de yapılacağını müjdeleyen İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, "Bugün itibariyle inşallah BİLSEM açılış onayımız da geldi. BİLSEM'i de Eğirdir kazanmış oldu. Yakında inşallah tabelasını asacağız. Hızlı bir şekilde öğretmen, öğrenci seçimlerine de başlayarak üstün yetenekli çocuklarımızı eğitime tabi tutacağız. BİLSEM'in de Eğirdir'e hayırlı olmasını diliyoruz. Eğirdir'de bir kaç tane güçlendirmeyle ilgili işlerimiz var. Onun dışında Eğirdir'de eğitim bakımından bir alt yapı sorunumuz yok. Biz Eğirdir'i sıkı bir şekilde takip ediyoruz" diye konuştu.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Baydur sözlerinin sonunda Eğirdir e-Sınav Merkezinin açılması konusunda desteklerini esirgemeyen Kaymakam Adem Çelik'e, Belediye Başkanı Veli Gök'e, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu'na ve öğretmenlere teşekkür etti.

e-Sınav Merkezinin Eğirdir'e açılmasından dolayı memnuniyetini belirten Kaymakam Adem Çelik de; " e-Sınav Merkezinin hem Eğirdir ilçemize hem de diğer çevre ilçelerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Çok güzel bir iş oldu. BİLSEM ile birlikte inşallah taçlandıracağız. Eğirdir ve diğer ilçelerimize çok fayda sağlayacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

E -sınav merkezinde öncelikli olarak Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-sınav uygulaması, ilerleyen aşamalarda Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik e-sınav uygulamaları, Amatör Telsizcilik E sınavı ve Açık Öğretim Sınavları e-sınavları gerçekleştirilecek.

Eğirdir e-Sınav merkezi Eğirdir ilçemizle beraber Sütçüler, Gelendost, Aksu ilçelerinden gelecek kursiyerlere de hizmet verecek.

Yeni açılan e-Sınav salonunda ilk olarak bugün saat 18.00'de 2 oturum halinde Motorlu taşıt sürücü yazılı sınavı elektronik ortamda yapılacak.

- Emel TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap