ISPARTA BELEDİYESİ ŞEHİRLERARASI TERMİNAL VE YAŞAM MERKEZİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISPARTA BELEDİYESİ ŞEHİRLERARASI TERMİNAL VE YAŞAM MERKEZİ
Haberin Tarihi: 15.4.2022 10:34:27 - Okunma Sayısı:3629 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

ISPARTA BELEDİYESİ ŞEHİRLERARASI TERMİNAL VE YAŞAM MERKEZİ

Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in, İlimize yapmış olduğu yatırımların başında gelen Bacasız Sanayi dediği; Süleyman Demirel Üniversitesi ile SDÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesini gelişim ve kentleşme için yönelim anlamında Çünür Mahallesi mevkiine kapı açmıştır.

Hatırladığım kadarıyla zamanında üzüm bahçeleriyle mevcut olan arazilerin (tarla) bulunduğu yerin bir kısmına Isparta Şehirlerarası Otobüs Terminali yapılmasına karar verilir.

1992 yılında açılan Terminal yıllar içeresinde yenilenerek halen şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olmasına rağmen; İlimiz yerel yönetimlerince Terminal’in şu anki yerinin yetersiz gelmeye başlanıldığı düşünülür…!

Yeni arayışlar içeresinde iken; hangi mantıkla bilinmez öğrenci ve hastanenin etkisiyle İlimizde en hızlı gelişen, yeni şehirleşme uygulansa da Isparta’nın en KALABALIK yerlerinden biri haline gelen Çünür Mahallesi’ne, önceki Belediye Başkanımız Yusuf Ziya GÜNAYDIN ve kurmayları tarafından 200 dönüm arsa üzerine “Terminal ve Yaşam Merkezi” projesinin yapılmasına karar verilir.

Terminal ve Yaşam Merkezi yapılması düşünülen Çünür Mahallesi, zaten kalabalık ve kendini aşmış bir mahalle konumunda değil mi?

Neden ilimizin çevresinde o kadar müsait yer varken Çünür Mahallesi diye ısrar ediliyor?

 Kişinin aklına “Terminalin çevresinde daha fazla prim yapma anlamında büyük arazisi olan şahıslara söz mü verildi?” sorusu gelmiyor değil…

Diğer bir konu köy garajının mevcut yerinde kalması ne derece mantıklı? İlçe ve köylerde yaşayan insanların, iller arası yolculuk yapmak için il merkezinde önce bir uca (Köy Garajına) gelmesi ve oradan şehrin diğer ucunda yer alacak olan Yeni Terminal’e gitmesi ve bu süreçte harcanan para ve zorluk kimsenin umurunda değil mi?

İlimiz bürokratları Yeni Terminal üzerinde ısrarlılar ve de yapılmasını karar vermişler. O zaman örneğin Antalya Terminali gibi ilçe ve köyleri kapsayan bir Terminal yapılsa olmaz mı idi?

Fakat şunu da hatırlatayım: Bu kararı verenlerin çoğu özel arabalarıyla seyahat ettiklerinden belki de Şehirler Arası Terminali hiç kullanmamışlardır…..!

Yeni Terminalin Çünür Mahallesi içine yapılacağına, daha ferah daha boş arazilerin mevcut olduğu İlimiz çıkışında yer alan Isparta / Eğirdir Anayoluna (Ali Köy Civarı) yapılamaz mıydı?

Göreve başladıktan sonra yapmış olduğu başarılı çalışmaları ile kendinden söz ettiren Belediye Başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN’e bir vatandaş olarak sesleniyoruz:

Sadece günü kurtarmak amacıyla yapılacağı bilinen  “Isparta Belediyesi Şehirlerarası Terminal ve Yaşam Merkezi” yer konusunda tekrar değerlendirme yapılamaz mı?

İster istemez şu konuda aklımıza gelmiyor değil?

Acaba Belediye Başkanımız Şükrü BAŞDEĞİRMEN Cumhur İttifakı içerisinde yer alan önceki Belediye Başkanımız Yusuf Ziya GÜNAYDIN’ın başlatmış olduğu projeyi sırf ittifaka vefa ve bağlılık anlamında mı, devam ettirmek istiyor?

Saygılarımla;

 

                                                                                                                14.04.2022

                                                                                                        Havva MUTLUCAN

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    17.4.2022 18:03:36
    Şehirlerarası terminaller ile ilçe/köy terminallerinin birbirine yakın yada içiçe olması her zaman istenen bir durum olmasına rağmen çeşitli nedenlerle bu yapılmamakta ve vatandaş mağduriyeti oluşmaktadır. Çok yönlü ve bileşenli bu konuyu gündeme taşıdığınız için teşekkürler.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.4.2022 12:33:46
    Çok güzel bir yazı olmuş. Tebrikler
  • Rumuz
    (Rumuz)
    16.4.2022 00:20:29
    Çok güzel bi konuya değinmişsin canım. Ulaşım ilçe otobüsleri ve şehirler arası bu kadar zıt zor hiç bir şehirde yoktur. Hangi mantık onlarda görebiliyorlar görmemek için kör akılsız olmasi lazım başkanların. İşin içinde çıkar arsa bağışları varsa değişiyor halkı kim düşünecek. Çünürde bi hazine arazisi için bi şeyler döndüğünü duymuştum amacı belliymiş. Ak parti halka hizmet eder ama bu bld bşk nın zihniyeti farklı anlaşılan.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.4.2022 15:37:47
    Tüm İlçeler için olumlu bir yazı ama kim sahip çıkacak belli değil
  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.4.2022 12:02:28
    👏👏👏👏
  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.4.2022 11:30:52
    Çok yerinde bir yazı olmuş cesaretiniz için teşekkür ederiz
Yorum Yap