2015 TRİATLON AVRUPA KUPASI EĞİRDİR'DE YAPILACAK

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2015 TRİATLON AVRUPA KUPASI EĞİRDİR'DE YAPILACAK
Haberin Tarihi: 30.6.2015 18:06:00 - Okunma Sayısı:1639 defa okundu.

Türkiye Triatlon Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Çetin MEYDAN, 2015 Triatlon Avrupa Kupası'nın Eğirdir'de yapılacağını bildirdi.

2015 TRİATLON AVRUPA KUPASI EĞİRDİR’DE YAPILACAK

 

            Türkiye Triatlon Federasyonu Isparta İl Temsilcisi Çetin MEYDAN, 2015 Triatlon Avrupa Kupası’nın Eğirdir’de yapılacağını bildirdi.

            Triatlon İl Temsilcisi Çetin MEYDAN, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Avrupa Triatlon Federasyonu ETU’nun sayfasında 15-16 Ağustos 2015 için Eğirdir ETU Avrupa Kupası yarışması yayınlanmış bulunmaktadır.

            Öncelikle birkaç vurgu yapmakta fayda var diye düşünmekteyim.

            Eğirdir Tratlonu nedir dersek;

            Türkiye’nin Alanya’dan sonra kesintisiz ardı ardına yapılan 2. Büyük organizasyonudur,

            Eğirdir’in Avrupa ve Dünya’ya açılan kapısıdır,

            Avrupa’nın en iyi triatlon parkurlarından birine sahiptir,

Yüzme parkuru en temiz suda gerçekleşmektedir.

            Türkiye Triatlon Federasyonu’nun Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Kaymakamlığı ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda ETU’ya resmi başvuru yapıldı. Eğirdir coğrafyasının Triatlona uygun olması ve son yıllardaki organizasyonların mükemmelliği üzerine Eğirdir’de Uluslararası Triatlon yarışlarının tekrar düzenlenmesine karar verilerek, Eğirdir ETU Avrupa Kupası Avrupa Triatlon Federasyonu ETU’nun resmi Web sitesinde de yayınlanmış bulunmaktadır. http://www.triathlon.org/events/event/2015_eirdir_etu_triathlon_european_cup

            Eğirdir Belediyesi ve Eğirdir Kaymakamlığının destekleri ile gerçekleştirilecek olan şampiyonaya daha önceki uluslararası organizasyonlarda olduğu gibi çok sayıda yabancı ve yerli triatletin katılmasını beklemekteyiz.

            Organizasyonun gerçekleşmesinde desteklerinden dolayı Triatlon  Federasyon Başkanımız Sayın Hamdi GÜNEŞ ve Yönetim Kurulu Üyelerimize, ev sahibi olarak Eğirdir Belediye Başkanı Sayın Ömer ŞENGÖL’e ve Eğirdir Kaymakamımız Sayın Dr. Yalçın YILMAZ’a minnettarım. Bu destekleri sonucunda Eğirdir ve Isparta’mızın Dünya çapında bilinirliğinin daha da artacağından eminim.

            Etkinlik turizmi çerçevesinde ele alabileceğimiz Eğirdir Triatlon Yarışları Dünya ve Avrupa’da ki örnekleri gibi yörelerin tanınmasına ve ekonomik katkılara,  dolayısı ile yıllar geçtikte de  Alanya örneğinde olduğu gibi markalaşmaya sebep olmaktadır.

            Daha önceki yıllarda da Eğirdir’de yapılan ETU Triatlon Avrupa Kupası yarışlarına yoğun ilgi olmuştu. Avrupa Şampiyonası Eğirdir Triatlonu,  2007 yılında 19 ülke, 2008 Triatlon Avrupa Şampiyonası 23 ülke, 2009 yılında Eğirdir ITU-ETU Triatlon Büyükler ve Gençler Avrupa Kupası  18 ülkenin katılımları ile gerçekleşmişti. 2015 yılında da 25 ülke katılımı beklemekteyiz.

            Triatlon sporu 3 farklı disiplinin bir arada olduğu ve ardı ardına ara vermeden parkurların geçildiği bir spor dalıdır. Örneğin,  Büyükler kategorisinde 1,5 km yüzme, 40 km bisiklet ve 10 km koşu, ara vermeksizin yapılmakta ve toplamda 51,5 km iki saate yakın bir zamanda tamamlanmaktadır.

            Daha önceki uluslararası yarışlarda Eğirdir tecrübe sahibi, 2015 yılında da bu organizasyonun en iyi şekilde gerçekleştirileceğini söylemek isterim.

            Eğirdir Triatlon ETU Avrupa Kupası Yarışması’nın ulusal ve  Avrupa  televizyonlarında yer almasını hedeflemekteyiz, bu noktada organizasyon sürecinde sponsorluk düşüncesi olan firmaların desteklerini de beklemekteyiz.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap