EĞİRDİR BELEDİYESİ VE KURMAYLARI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYESİ VE KURMAYLARI
Haberin Tarihi: 6.5.2022 11:48:39 - Okunma Sayısı:3916 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EĞİRDİR BELEDİYESİ VE KURMAYLARI

               31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ilçemizde bir ilk yaşandı. Özellikle Belediye Başkanımız Veli GÖK hoşgörü ortamını biraz daha yükselterek seçim toplantılarında, halk buluşmalarında önceki dönemlerde Belediye Başkanlığı yapmış başkanlar üzerinden siyaset yaparak değil de; geçmiş başkanlarımızın ilçemize yapmış oldukları çalışmalara teşekkür ederek seçim çalışması yapmayı tercih etti, ilçemizde çok alışık olunan bir durum değildi bu…!

               Nihayetinde bu hoşgörülü yaklaşım vatandaşlarımız tarafından da kabul gördü ve sonuç sandığa yansıyarak Belediye Başkanımız Veli GÖK’ün %50’nin üzerinde oy almasını sağlamıştır.

               Ben makalemde “Başkanımız tarafından seçimlerde şu vaatler yapıldı – yapılmadı” konularına pek girmeden Eğirdir’de ikamet eden vatandaşlarımızca yapılmasını arzu ettiğimiz ve de Belediyemiz öncülüğünde yapılabilir diye düşündüğümüz konuları birkaç madde halinde izah etmeye çalışacağım:

               1- İlçemiz ilimiz sınırlarında Üstü Kapalı Pazar Yeri olmayan 1-2 yerleşim yerinden biridir. Öyle ki pazarcı esnafı bir gün önceden hava durumuna bakıp, hava durumuna göre pazara gelip – gelmemeyi tercih ediyor. Esnaf hava olumsuz ise haklı olarak gelmek istememekte, pazarda yeteri kadar esnaf olmayınca gelen esnafta tabiri caiz ise istedikleri gibi at oynatmaktadır. Sonuç; olan yine vatandaşımıza oluyor. İlçemize acilen ihtiyaca cevap verecek şekilde ÜSTÜ KAPALI PAZAR YERİ yapılmalıdır.

               2- Dünya genelinde hissedilen ama ülkemizde etkisinin daha fazla görüldüğü ekonomik kriz hâkimdir. Fakat ekonomik krizin araba alım satımını pek etkilemediği görülmekte olup; İlçemiz de bundan nasibini almaktadır. İlçemiz çarşı yerleşim yerinin fazla alana sahip olmaması; otopark sıkıntısını gün geçtikçe daha fazla hissettirmektedir. Belediyemiz mutlaka proje anlamında OTOPARK konusunda bir çalışma başlatmalıdır.  

               3- Akın Gazetesi sahibi Abdullah SİNAN’ın oğlu Mimar Ali SİNAN tarafından projesi hazırlanıp Hükümet Meydanı karşısında halkımızca Sirkeci diye tabir edilen ve bir önceki Belediye Başkanımız Ömer ŞENGÖL tarafından yapımı başlatılmıştır. Yarım kalan “Eğirdir Çarşı” inşaatının, Başkanımız Veli GÖK ve kurmayları tarafından inşaatın bitirilmesi anlamında ele alınarak, bir an önce vatandaşlarımızın hizmetine sunulması beklenmektedir.

              4- Sona bıraktığım diğer konu ise; artık ilçemizde olmazsa olmaz diye düşündüğümüz Doğalgazdır. Bu konuda vatandaş olarak bürokratlarımızdan gerekli sözleri aldık. Beklentimiz de bir an önce çalışmaların başlatılıp önümüzdeki kış ilçemizde doğalgazın kullanılmaya başlamasıdır.

              Belediye Başkanımız ve kurmayları tarafından da ilçemiz için faydalı olacağını inandığımız bu yatırımların ivedilikle başlatılıp bitirilmesi yegâne arzumuzdur.

Saygılarımla;                                                                                               06.05.2022

                                                                                                             Havva MUTLUCAN                                                                                             

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.5.2022 17:59:21
    Çok güzel akıcı bir yazı olmuş teşekkür ederiz.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.5.2022 17:57:40
    Çok güzel akıcı bir yazı olmuş teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    7.5.2022 05:47:02
    Inşallah belirtmiş olduğunuz konular bürokratlar tarafindan dikkate alinir
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 23:36:22
    Teşekkürler
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 21:10:55
    Güzel eğirdirimizin acil çözülmesi gereken sorunlarını parmak basmışsınız.bu konularda hem fikirim.teşekkürler havva hanım.kaleminize sağlık.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 18:13:15
    Emeğinize sağlık 👏👏
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 17:43:24
    Dört başlıkta topladığınız bu önemli konuların çözümü ilçemizin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkılar yapacaktır. Vesile olanların ve çözümüne emek verenlerin Allah yardımcısı olsun. Teşekkürler Havva hanım
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 16:57:30
    Havva hanımın Eğirdir li olmamasına rağmen kendine Eğirdir'e adayıp konuları dile getirmesi ne güzel
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 15:07:41
    Umarım dogalgaz sorunu için belediye bir an önce çalışmalara başlar yoksa önümüzdeki kış sıkıntılı günler kapıda olacak. Eğirdir gibi cok güzel bir ilçenin kaderi umarım değişir.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 15:06:22
    Ellerinize sağlık
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 14:59:28
    Eğirdir ilçesinde böyle açık sözlü hanımlarımızı görmek ne mutlu teşekkürler.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 14:21:02
    İlçemizde ki sorunları dile getirerek yazıya dönüştürmeniz harika.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    6.5.2022 14:18:42
    Havva hanım çok teşekkür ederiz.
Yorum Yap