ETUDOSD Dağcılık Şenliği Sona Erdi

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ETUDOSD Dağcılık Şenliği Sona Erdi
Haberin Tarihi: 22.5.2022 16:44:10 - Okunma Sayısı:967 defa okundu.

Şenliğe 37 Kulüp, 2115 dağcı ve doğasever katıldı

ETUDOSD Dağcılık Şenliği Sona Erdi

Şenliğe 37 Kulüp, 2115 dağcı ve doğasever katıldı

 

Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği (ETUDOSD) Kulübü  tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, ETUDOSD Dağcılık Şenliği'nin 26'ncısı bu yıl 21-22 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

ETUDOSD 26. Dedegöl Dağı Dağcılık Şenliği, başta Eğirdir Belediyesi ve ASMA Mimarlık olmak üzere Isparta Valiliği hamiliğinde  Eğirdir, Aksu ve Yenişarbademli Kaymakamlıkları, Isparta İl Özel İdaresi, Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Eğirdir Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleşti.

Isparta ili sınırları içerisinde Melikler Yaylası'nda (1700m.) düzenlenen Şenliğe; Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Yenişarbademli Kaymakamı  Ömer Karadağ, Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata, Aksu Kaymakamı Esra Arıtürk, Aksu Belediye Başkanı Veli Kahraman, Gönen Kaymakamı Ali Argama, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhammet Cemil Şensöz, İlçe Müdürü Hakan Çelebioğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürü Hasan Eryiğit , İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, yanısıra Türkiye'nin dört bir yanından gelen 37 Kulüp ve 2 bin 115 dağcı ve doğasever katıldı.

İnsanlarda doğa bilincinin gelişmesine katkıda bulunmak, dağcı ve doğaseverleri biraraya getirmek amacıyla ETUDOSD tarafından düzenlenen Şenlik,  21 Mayıs 2022 Cumartesi günü  sabah saatlerinden itibaren kamp alanına gelen katılımcıların çadırlarını kurmalarıyla başladı.

Saat 14.00'da Pınargözü Mağarası Ziyareti yapılırken burada katılımcılara Yenişarbademli Belediye Başkanlığı tarafından gözleme-ayran ikramı yapıldı.


Saat 18.00'da Eğirdir Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Şenlik Yemeği katılımcılara ikram edildi. Şenlik yemeği servisini Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Belediye Başkanı Veli Gök ve Yenişarbademli Belediye Başkanı Mehmet Akif Özata başlattı.


Saat 20.00'deki Toplantı ve Slayt Gösterisi yapılırken ETUDOSD Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Meydan Dernek hakkında bilgi verdi, 19 Mayıs Haftası olması dolayısıyla Şenliğin ayrı önem arzettiğini belirten Meydan, Eğirdir ve çevresinin Kurtuluş Savaşındaki öneminden bahsetti. Toplantı sonrası ertesi gün tırmanışa katılacak olan dağcılar çadırlarına çekildiler.


22 Mayıs 2022 Pazar günü
sabahın ilk ışıklarıyla uyanan dağcılar, ETUDOSD Dernek Başkanı Durmuş Uçgun önderliğinde Dedegöl Dağı'na hareket ettiler. 2 bin 998 metrede zirve yapmanın mutluluğunu yaşayan dağcılara, öğleden sonra geri döndüklerinde gözleme-ayran ikramı yapıldı.

Şenliğe katılan dağcı ve doğaseverler bir dahaki yıl tekrar görüşmek üzere memnun bir şekilde kamp alanından ayrıldılar.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap