EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Haberin Tarihi: 23.5.2022 14:09:42 - Okunma Sayısı:1085 defa okundu.

Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Eğirdir Merkez ve Köy okullarında eğitim gören Anaokullarının katılımıyla “Okul Öncesi Şenlik” programı düzenlendi.

EĞİRDİR OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Eğirdir Merkez ve Köy okullarında eğitim gören Anaokullarının katılımıyla “Okul Öncesi Şenlik” programı düzenlendi.

Program Eğirdir Çınaraltı meydanında Kale önüne kadar bütün öğrenci gruplarının yürüyüşü ile başladı.

Programa; Kaymakam Adem Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Belediye Başkanı Veli Gök, SDÜ Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Selim Sözer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Görgün, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Türkmen ve diğer protokol üyelerinin geniş katılımıyla gerçekleşti.

 Şenlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu açılış konuşması yaptı.

Armutoğlu şunları ifade etti: “Bakanlığımızın politikaları doğrultusunda okul öncesi eğitime katılım oranı her geçen gün artış göstermektedir. İlçemizde de mevcut anaokullarımızın kapasiteleri genişlemekte yeni açılan anasınıflarımızla öğrencilerimiz erken yaşta okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşmaktadır.

Okul öncesi eğitim süresince çocuklar ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğrenirler. Okul öncesi eğitimin amacı çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Bu basamakta öğrenci-öğretmen-veli ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar. Ana kucağındaki yoğun ilgiden sonra, anaokulu ortamı çocuk için dünyaya açılan yepyeni bir penceredir. Olumlu ya da olumsuz anlamda verilen her şey, onları yetişkinlik yıllarında da doğrudan etkilemektedir.

Bizler bu şenlik ortamında çocuklarımızın eğlenerek öğrenmelerini, keyifli vakit geçirmelerini sağlamak ve okul öncesi eğitimin önemini bir kez daha vurgulamak için toplandık. Bugün bu ortamı görünce şairin dediğine hak vermemek elde değil “Büyümekle biz, çocukluk etmişiz.” İçimizdeki çocuğun hiç büyümemesini diliyorum.

Bu ortamın hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize, şenliğimize katılan siz değerli dinleyicilere; Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Milli Eğitim Müdürümüze ve Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir myo Çocuk gelişimi bölümüne  teşekkür ediyorum. Bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımıza eğlenceli bir gün diliyorum.”

Halk oyunları, SDÜ Sağlık Hizmetleri MYO Çocuk Gelişimi Bölümü Çocuk Şarkıları Korosu, 11 atölye çalışması (Montessori, İlk Yardım, Deney, Müzik, Kodlama, Baskı, Örüntü, Yarış Parkuru, Akıl ve Zeka Oyunları, Geleneksel Oyunlar), SDÜ Çocuk Gelişimi Bölümünün Materyal Tasarım Sergisi ve 7 ayrı gösteri ile eğlenceli bir program gerçekleşti.

Şenlikte 40 öğretmen görev alırken 500’den fazla çocuk aktif katılım gösterdi. Çocuklar pamuk şekeri dağıtımı ve şişme parkla mutlu oldular.

EMEL TURAN KARTAL

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap