2022 YILI SULAMA SEZONUNDA UYGULANACAK KISITLI SULAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,2022 YILI SULAMA SEZONUNDA UYGULANACAK KISITLI SULAMA PROGRAMI AÇIKLANDI
Haberin Tarihi: 26.5.2022 16:45:27 - Okunma Sayısı:1602 defa okundu.

Eğirdir Gölünden sulama yapan Eğirdir Sulama Birliğince 2022 yılı Sulama Sezonunda uygulanacak olan KISITLI SULAMA PROGRAMI ile ilgili bir toplantı yapıldı.

2022 YILI SULAMA SEZONUNDA UYGULANACAK KISITLI SULAMA PROGRAMI AÇIKLANDI

Eğirdir Boğazova Sulama Birliği Başkanlığı tarafından bugün saat 13.00’de Kervansaray toplantı salonunda, Eğirdir Gölünden sulama yapan Eğirdir Sulama Birliğince 2022 yılı Sulama Sezonunda uygulanacak olan KISITLI SULAMA PROGRAMI ile ilgili bir toplantı yapıldı.

Dün Atabey’de, bugün Eğirdir’de yapılan toplantıların önümüzdeki günlerde Gelendost ve Senirkent’te de yapılacağı bildirildi.

Bugün Eğirdir’de yapılan toplantıya; DSİ 18. Bölge Müdür Yardımcısı Murat Çınar, DSİ 18. Bölge İşletme Bakım Şube Müdürü Mehmet Ali Ayık, Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Boğazova ve Atabey Sulama Birliği Başkanı Celal Ceylan, Köy ve Mahalle Muhtarları, Köy Sulama Kooperatifleri Başkanları ve Eğirdir Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıdoğan katıldı.

Eğirdir Gölünden Sulama Yapan Eğirdir Boğazova Sulama Birliği’nce 2022 Sulama Sezonunda Uygulanacak Olan Kısıtlı Sulama Programı hakkında yapılan açıklamada; “Isparta ili Eğirdir Göl havzasında yaşanan kuraklık nedeniyle T.C. ISPARTA VALİLİĞİ tarımsal Kuraklık İl Yönetim Komisyonu Başkanlığı tarafından 25.11.2021 tarihinde kuraklık toplantısı yapılarak alınan kararlar doğrultusunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliği Başkanlığı 2022 yılı KISITLI SULAMA Programı çalışmaları başlatılmıştır. KISITLI SULAMA Programının uygulanması ile birlikte Eğirdir gölünden ihtiyaç duyulan sulama suyu ihtiyacının da karşılanmasında önlem alınmış olacaktır” denildi.

Toplantıda alınan kararlar şu şekilde:

1- 2022 yılı sulama sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince kendi görev alanı içerisindeki (Boğazova sulama sahası) yerleşim yerlerinde bulunan mükelleflere KISITLI SULAMA yaptırılacaktır. Bu yerlerde KISITLI SULAMA mahalli vasıtalar ile ilan ve tebliğ edilerek vatandaşlarımıza duyurulması sağlanacaktır.

2- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince Kısıtlı Su Planlaması kapsamında (Boğazova Sulama Sahası) sezon boyu eşit ve adil su dağıtılabilmesi için Birlik Personellerine sezon boyunca Su İstek Formu verilecektir. Ana su taşıyıcı hatlarına çiftçilerin kurmuş olduğu motopomp, cazibeli su hatlarından suyun ileriye iletiminde aksaklıklar oluşması durumunda hatları sulama görevlileri tarafından kapatılarak sulama yaptırılmayacaktır.

3- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı dışında kalan (Boğazova Sulama Sahası), şebeke dışı arazilerde DAİMİ TESİSLER HARİÇ TEK YILLIK SIK SU İSTEYEN ÜRÜN ÇEŞİTLERİNE SU VERİLMEYECEKTİR. 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı içerisinde yer alan arazilere, ürün çeşidi ve sulama şekli (Salma, Yağmurlama, Damlama) gözetmeksizin, Eğirdir Gölü Su seviyesi ve iklim şartlarının elverişlilik durumuna göre SU VERİLEBİLECEKTİR.

4- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı içerisinde yer alan arazilere ürün çeşidi ve sulama şekli gözetmeksizin (Salma, Yağmurlama, Damlama) Eğirdir Gölü Su seviyesi ve iklim şartlarının elverişlilik durumuna göre EN FAZLA 2 VE/ VEYA 3 SEFER SU VERİLECEKTİR.

5- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı içerisinde (Boğazova Sulama Sahası) birlik personellerinden habersiz su almak (vana açmak, sifon atmak, kapak açmak, vb.) kesinlikle yasak olup, sulama yapacak olanların, MUTLAKA SU İSTEK KARTI VERMESİ GEREKMEKTEDİR.

6- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı içerisinde (Boğazova Sulama Sahası), toplu damlama sulama sistemi bulunan, Köy Sulama Kooperatiflerine ait sulama sahasında, birliğimiz tesislerinden salma ve damlama sulama yapan arazilere su verilmeyecek olup, bu arazilerin köy sulama kooperatifleri bünyesinde toplu damlama sistemine dahil olmaları gerekmektedir.

7- 2022 yılı Sulama Sezonunda Eğirdir Boğazova Sulama Birliğince görev alanı içerisinde (Boğazova Sulama Sahası) Kovada sulama kanalından su alan sulama kooperatifleri ile ve bireysel ve toplu olarak motopomp ile su alanlara, sulama saatlerini ve günlerini gösterir program yapılarak bu program dahilinde su almaları sağlanacak program dışında SULAMA YAPTIRILMAYACAKTIR.

8- Yukarıda belirlenen kararlara uymayarak kaçak olarak su alan ve sulama planlaması ve programı dışında sulama yapan kişilere DSİ 18. Bölge Müdürlüğü ve Sulama Birliğince SULAMA BİLGİ FORMU (BEYANNAMESİ)’nda belirtilen tüm yasal açıklamalar uygulanacaktır.

Yukarıdaki maddeler halinde belirtilen hususların kontrolü ve takibi Eğirdir Boğazova Sulama Birliği Başkanlığı ve DSİ 18. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır.

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    26.5.2022 21:12:27
    Böyle programla göl kurtulmaz bu program gölü kurutur. Sulama yapılmayan tarım ürünleri yetiştiriciliği ne yönelmeli yiz taki Eğirdir gölü eski seviyesine gelene kadar. Birde acil Mermer ocakları kapatılsın. Doğa kendini toparlar yeterki insanoğlu müdahale etmesin. Doğa insansız yaşar lakin insanoğlu doğasız yaşayamaz.
Yorum Yap