ÇEVRE HAFTASI EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ÇEVRE HAFTASI EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI
Haberin Tarihi: 8.6.2022 15:29:26 - Okunma Sayısı:903 defa okundu.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir Sıfır Atık Parkında kutlandı.

ÇEVRE HAFTASI EĞİRDİR’DE DOLU DOLU KUTLANDI

5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir Sıfır Atık Parkında kutlandı.

Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi işbirliği ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü Eğirdir’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bugün saat 11.00’de Eğirdir Sıfır Atık Parkında düzenlenen programda Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler, Isparta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik protokol konuşmalarını yaptılar.

2021 yılında 7 bin m2 alana Sıfır Atık Parkı oluşturduklarını ifade eden Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök şunları ifade etti: “Dünya’da önceliklerimizden birisi de gelecek nesillere kullanılabilir bir çevre bırakmak için çevrenin temiz tutulması büyük önem arz etmekte. Bizler ilçe olarak 2019 yılında Sıfır Atık Projesini uygulamaya geçmiş bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz alanda yaklaşık 7 bin m2 alanda sıfır atık parkı oluşturduk. Sıfır Atık Parkını oluştururken tamamıyla geri dönüşüm malzemelerden oluşturduk. Bunun yanında özellikle eğitim camiamızda çocuklarımızla bilinç gelişsin diye iki okulumuzla Atatürk ve Süleyman Demirel okullarımızla çevreye duyarlı projeler üretirken yine halkımız nezdinde de geri dönüşüm kursları açarak özellikle katı atık ve çöpe gidecek malzemelerden neler üretebiliriz konusunda kafa yormaktayız. Bunun yanında sahil düzenlemesi, millet bahçesi proje çalışmaları devam ediyor. Geleceğe daha kaliteli bir alan bırakmak, depreme dayanıklı konutlar oluşturulması mevcut elimizdeki konut stoklarının ve işyeri stoklarının daha sağlam yapılması konusunda kentsel dönüşüm ve sokak sanatı çalışmalarımız devam etmekte” dedi. Başkanı Veli Gök sözlerinin sonunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Vefa Güler ise; Milli Eğitim Bakanlığı olarak çevrecinin her zaman destekçisi olduklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Isparta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca da şunları ifade etti: “Sıfır Atık Parkı olan belki de ülkemizde nadide olan bir yerdeyiz. Konunun odak noktasındayız. Çevre dediğimiz zaman çepeçevremizi saran bir yaşama alanından bahsediyoruz. Dünya olarak çevre kirliliği ve iklim krizi ile karşı karşıyız. Bunu bir an önce Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yakın çalışmaları Hayat Boyu öğrenmede halka yayınlaştırma çalışmaları farkındalık esası oluşturmamız gerekiyor. Bunun birinci adımı Sıfır Atık diyoruz. Hepimiz kişisel dünyamızda önce azaltmayı öğreneceğiz, daha az tüketeceğiz. Eğer bunu azaltamıyorsak zorunlu tüketmek zorundaysak tekrar kullanacağız. Belki plastikten biraz uzaklaşacağız, tekrar tekrar kullanılabilin termos türü kaplara yöneleceğiz ve geri dönüşümü oluşturmak zorundayız. Eğirdir’e de atıkları ayrıştırıp, bunları bertaraf eden sistemleri kurarak daha güzel bir çevreyi geleceğimize bırakmak bizlerin sorumluluğu. Bu güzel ortamda bulunmaktan çok mutluyum. Bütün katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Dünya Çevre Haftası kutlamalarında son olarak konuşan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ise şunları söyledi: “Bugün Dünya Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında ‘Dünya Ortak Evimiz’ mottosuyla sizlerle birlikteyiz. Tabi ki sürdürülebilir bir çevre, yaşanabilir bir çevre hepimizin ortak sorumluluğunda. Bunu sadece Kamunun sorumluluğunda olan bir konu olarak kesinlikle değerlendirmemek gerekiyor. Hem kamu hem vatandaşların ortak sorunu olduğu bilincinde olmak gerekiyor. Özelinde Belediyelerin çok ciddi bir çalışmaları var. Özellikle de Eğirdir Belediyemizin hakikaten çok emekleri var. Böylesine bir farkındalığı oraya koymak, bilinçle hareket etmek, mutlaka diğer belediyelerimize de örnek olması gereken bir konu diye düşünüyorum. Yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir çevre, temiz hava, temiz doğa, temiz su hepimizin hakkı ve bu hem iç hukukumuzda hem de uluslar arası hukukta düzenlenmiş ve özel önem verilmiş bir konu. Biz bugün Eğirdir’de farkındalık olması amacıyla da gençlerimizle, öğrencilerimizle bir aradayız. Bu konuya dikkat çekiyoruz. Yarınlara güzel bir çevre bırakmak hepimizin borcu, sorumluluğu, ortak sorunumuz.’ Dünya Ortak Evimiz’ mottosuna hepinizi sahip çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Eğirdir Mavigöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lise öğrencilerinin ‘Çevre’ korulu skeci izlenildi.

Çevre haftası kutlamalarında Isparta Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Abdullah Borca, emeklerinden dolayı Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve Çevre Mühendisi Pınar Kesiktaş’a teşekkür belgesi takdim etti.

Workshop İlgiyle İzlenildi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Halı, Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Genç ve öğrencileri tarafından katılımcılara Workshop (Doğal Boyamacılık) gösterisi yapıldı. Yaklaşık 10 metre uzunluğundaki kumaşa şekil veren Mustafa Genç ve öğrencileri katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Program Isparta Sanat ve Fotoğraf Derneği, Göller Bölgesi Doğa Sporları ve Hobi Kulübü Derneği tarafından hazırlanan ‘Eğirdir Konulu fotoğraf sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

Eğirdir Orman Fidanlık Müdürlüğü tarafından katılımcılara fidan dağıtımı ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Haberin Fotoğraflarına ulaşmak için

https://www.facebook.com/media/set/?vanity=akingazetesi&set=a.1970269873178031

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap