İKİ RESİM ARASINDAKİ FARK VE TURİZM

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İKİ RESİM ARASINDAKİ FARK VE TURİZM
Haberin Tarihi: 28.6.2022 11:16:15 - Okunma Sayısı:1354 defa okundu.

Mehmet Demirel Yazdı...

İKİ RESİM ARASINDAKİ FARK VE TURİZM

İki resim arasında o kadar çok fark var ki, hangisini söylesem bilmiyorum. Fakat soldaki resim Güller ve Göller Bölgesinin incisi Kadim Türk Kenti Eğirdir’dir.

Tanrı tarafından bahşedilmiş altın tepside bir ilçede yaşıyorum ve bu şehrin aşığıyım.

Sağdaki resim de bulunan yer İtalya’nın kuzeyinde bulunan Simione Garda Gölü’dür.

İki resim bakıldığında birbirlerine çok benziyor ve detaylara bakılmaksızın ayırt edilmesi zor gibi duruyor. İlk baktığınızda sizde göz yanılgısıyla iki resmin aynı olduğunu düşündünüz değil mi?

2022 Yılı Eğirdir’in İlçe Merkezi Nüfusu: 16.817 kişi

2022 Yılı Simione Garda Merkez Nüfusu: 6.798 kişi

İki resimde yer alan yerlerin Sosyal, Kültürel ve Ekonomik durumları incelendiğinde bölgeye gelir katkısı sağlama yönünden Turizm ortak paydalarıdır.

Fakat fark çok büyük!

Turizm Sektörü ve Paydaşları incelediğinde Garda Bölgesi, Eğirdir’imizi büyük bir fark ile geçmektedir. Garda hak ettiği değeri almış bulunmaktadır. Eğirdir’imiz ise hak ettiği değeri halen daha görememiştir. İki yeri inceleyen ve turizm sektörü içinden gelen bir kardeşiniz olarak Eğirdir’imizin, Garda Gölünden üstün artı değerleri olmasına rağmen hak ettiğimiz konumda olmadığımızı düşünmekteyim.

Acı bir durum daha var, ülkemizin birçok yerinden İtalya Garda Gölü bölgesine turistik amaçlı giden belki binlerce belki milyonlarca vatandaşımız var. Ama Eğirdir Gölü ve Eğirdir ilçemizi harita da bile bilmeyen milyonlarca vatandaşımız vardır. İşte bu Eğirdir’imizin hak etmediği durum veya hak ettiği yere ulaşamama durumudur.

Garda Gölü bölgesi turizm sektörü ve paydaşları ile bölgeye ciddi ekonomik katkı sağlamaktadır. Oteller, Restoranlar, Tekneler, Alışveriş Merkezleri gibi ciddi tatil ihtiyaçlarını karşılayabilecek işletmelere sahiptir.

Garda Gölü Bölgesindeki Yerel Yönetimler ve Özel İşletmeler son derece koordineli olarak çalışmakta, bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlamaktadırlar.

Yani bizim gibi değiller!

Onlar şuan ki konumlarının bile üstüne çıkmak için üstün gayret gösterirlerken, biz halen yerimizde sayıyoruz bile diyemiyorum…

Her zaman söylediğim gibi, Turizm ilçemizin sosyal ekonomik ve kültürel varlıklarına değer katacaktır, istihdam arttıracak, ilçemize ekonomik katkı sağlayacak sektördür.

Tanrı tarafından bizlere sunulmuş, 12 ay boyunca her türlü turizm destinasyon imkanına sahip ilçemizi biraz süslememiz ve hak ettiği değeri göstermemiz gerekmektedir.

Bunun için herkesin ve her kesimin taşın altına elini koyması gerekmektedir. Özel Sektör temsilcileri olarak bizlerin ferdi çalışması yeterli gelmemektedir. Yerel Yönetimlerin ilçenin turizm potansiyelini ön plana çıkaracak, ilçenin gelişmesine katkı sunacak atılımlar yapması gerekmektedir.

Her birimizin cebinde internet sağlayıcı telefonları, evlerimizde bilgisayarları mevcuttur. Resimde sunduğum bölgeleri internet ortamında araştıralım ve karşılaştırma yapalım. Anlatmaya çalıştığım temanın ne olduğunu ekonomik verileri ile görecek ve anlayacaksınız.

Özet ile;

Eğirdir İlçemiz ve Eğirdir Gölümüz dünyada eşi benzeri bulunmayan ve değeri ölçülemeyen kıymetlere sahiptir. Sadece biraz süsleme ve değer vermek gerekmektedir.

İnanmak; başarmanın yarısıdır…

İnanıyorum, âşık olduğum Eğirdir’im bir gün hak ettiği yere gelecektir.

 

Mehmet DEMİREL

Turizmci

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap