TARHAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,TARHAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ
Haberin Tarihi: 25.7.2022 12:16:38 - Okunma Sayısı:792 defa okundu.

Gazetemizi ziyaret eden TARHAN, Gazetemizin ilk günlerindeki baskı tekniğinde kullanılan kurşun harflerle kumpasa diziliş günlerini anımsayarak, bugünlere uzanan Ofset tekniği süreçlerini, bir sinema şeridi gibi gözünün önünden geçirdi.

TARHAN GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ

Gazetemiz Ankara temsilcisi ve köşe yazarımız Zeki TARHAN, eniştesi Hacı Ali ERTÜRK’ün cenaze törenine katılmak üzere Eğirdir’e geldi.

Defin töreninde eniştesi ile ilgili bir konuşma yapan TARHAN, Hacı Ali ERTÜRK’ün Eğirdir’in tarihi ve kültürel hafızasının uzun süre taşıyıcısı olduğunu anlatarak, sadece AKIN’ın dijital arşiviyle yetinmeyip yaşayan canlı tarih olan kent kimliğiyle bütünleşmiş, kentin kanaat önderleriyle de bütünleşmesini ve onların asırlık deneyimlerinden yararlanmasını diledi.

Tarhan’dan sonra Dr. Önder Yiğitbaşı da kısa bir konuşma yaparak asırlık çınar Hacı Ali Ertürk’ün  kent kültüründe bir kanaat önderi olarak, kent bilincinin yerleşmesinde büyük katkıları olduğunu belirtti.

Bu arada gazetemizi ziyaret eden TARHAN, Gazetemizin ilk günlerindeki baskı tekniğinde kullanılan kurşun harflerle kumpasa diziliş günlerini anımsayarak, bugünlere uzanan Ofset tekniği süreçlerini, bir sinema şeridi gibi gözünün önünden geçirdi.

Sonra, matbaayı süsleyen eski Eğirdir Kale ve ada resminden oluşan tablonun önünde durarak, çocukluk günlerini yad etti.

-EMEL TURAN KARTAL-

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap