Eğirdir’e Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir’e Doğalgaz İçin İlk Kazma Vuruldu…
Haberin Tarihi: 27.7.2022 13:21:45 - Okunma Sayısı:1829 defa okundu.

Çalışmalar Ekim ayı sonunda tamamlanacak ve ilçede Doğalgaz arzı sağlanmış olacak. İlk etapta Altınkum ve İstasyon Mahalleleri doğalgaza kavuşacak.

EĞİRDİR’E DOĞALGAZ İÇİN İLK KAZMA VURULDU…

Yıllardır Eğirdir’lilerin öncelikli beklentisi olan Doğalgaz için nihayet ilk kazma vuruldu. Çalışmalar Ekim ayı sonunda  tamamlanacak ve ilçede Doğalgaz arzı sağlanmış olacak. İlk etapta Altınkum ve İstasyon Mahalleleri doğalgaza kavuşacak.

Torosgaz Isparta Burdur Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Mehmet Şanlı, doğalgaz altyapı çalışmalarının  hemen başlayacağını ve yaklaşık 2,5 ay gibi kısa sürede Ekim ayı sonunda Doğalgaz’ı vereceklerini söyledi.

Eğirdir'e doğalgaz sağlayacak hattın  temeli, bugün saat 10.00'da Sıfır Atık Parkında düzenlenen törenle atıldı.

Törene; TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz,Isparta Valisi Aydın Baruş, SDÜ Rektör Yardımcısı Murat Ali Dulupçu, Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Torosgaz Isparta Burdur İl Müdürü Mehmet Şanlı, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ve Eğirdir’liler katıldı.

Doğalgaz temel atma töreninde ilk olarak konuşma yapan Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, 3 yıl içerisinde Eğirdir’e yapılan yatırımlar ve devam eden yatırımlar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Başkan Veli Gök, Eğirdir’de 3 yıl içerisinde toplam 212 milyon 620 bin lira değerinde yatırım gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Gök, Eğirdir’e doğalgaz’ın kazandırılması durumunda yıllık yaklaşık 150 milyon TL tasarruf sağlanacağını da sözlerine ekledi.

TOROSGAZ ISPARTA BURDUR İL MÜDÜRÜ MEHMET ŞANLI:

“DOĞALGAZ ALT YAPI ÇALIŞMAMIZ YAKLAŞIK 2-2,5 AY SÜRECEK”

Torosgaz Isparta Burdur İl Müdürü Mehmet Şanlı ise doğalgaz altyapı çalışmalarının ekim ayı ikinci haftasında tamamlanacağını belirterek “…Bugün başlatmış olduğumuz Doğalgaz alt yapı çalışmamız yaklaşık 2-2,5 ay sürecektir. Ekim ayının ikinci haftasında bu çalışmalarımızın tamamlanmasını öngörüyoruz. Ardından test işlemimiz başlayacak ve bu imalatı yapılan bütün hatlarımızı teste alacağız. Bu çalışma kapsamında İstasyon ve Altınkum Mahallelerinin tamamına doğalgaz dağıtım hattı yapılacaktır. Bütün sokaklarda alt yapı çalışmalarının yapıldığı bütün sokaklardaki binalara doğalgaz servisi kutusu montajı yapılacaktır. Abone işlemlerimiz 1 Eylül itibariyle başlayacaktır. Abonelik işlemlerimizden bir hafta önce de vatandaşlarımızla bir bilgilendirme toplantısı yapacağız.  Ekim ayının son haftasında veya Kasım ayının ilk haftasında bu çekmiş olduğumuz hatların tamamına doğalgazı vermiş olacağız. İlçemiz için hayırla olmasını diliyorum” dedi.

 

KAYMAKAM ÇELİK: ““EĞİRDİRİMİZ UZUN ZAMANDIR ÖZLEMLE BEKLEDİĞİ DOĞALGAZ HİZMETİNE KAVUŞUYOR”

Eğirdir’e Doğalgazın kazandırılması konusunda mutlu olduklarını ifade eden Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik de “Eğirdirimiz uzun zamandır özlemle beklediği doğalgaz hizmetine kavuşuyor. İnsan yaşamı boyunca sürekli konfor arayışında ve bu konfor arayışı içerisinin en temel unsurlarından birisi doğalgaz. Bugün ne mutlu ki ilçemizde bu hizmete sizlerle birlikte, hep birlikte kavuşuyoruz. Sürdürülebilir bir çevre için, her geçen gün yaşlanan bir nüfus için doğalgaz çok önemli bir değer. Bu değerin Eğirdir’imize de kavuşturulmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ GÖKGÖZ: “EĞİRDİRİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNE, EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ise konuşmasında Eğirdir'in her şeyin en güzeline layık olduğunu belirterek “Ak Parti’den Isparta Milletvekili adayı olarak Eğirdir’e ilk geldiğimde Eğirdirimiz her şeyin en iyisine, en güzeline layıktır demiştim. Bugün ayrı bir mutluluğu hep beraberce paylaşıyoruz. Bugün hem mutluyuz, hem gururluyuz. Hayal denilen, yapamazsınız, hayal görüyorsunuz diyenlere karşı Eğirdir halkı bizimle beraber yol yürüyen Eğirdir halkını tebrik ediyorum. İyi ki varsınız, Eğirdir her şeyin en güzeline, en iyisine layıktır diyorum. Bu doğalgazımızın öncelikle bu kış İstasyon ve Altınkum Mahallelerine, daha sonrasında da tüm Eğirdir’imize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TBMM BAŞKANVEKİLİ BİLGİÇ: " BUGÜN BU GÜZEL DOĞALGAZ TEMEL ATMA TÖRENİNİN ÜZERİNİ BAŞKA BİR KONUYLA ÖRTMENİN BİR ANLAMI YOK"

TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “…Bugün güzel bir yatırımın temel atma töreni için Eğirdir’imizde bulunuyoruz. Ispartamızın belki de en güzel beldesinde bir aradayız. Sizlerle birlikte olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Onun ötesinde söylenecek başka bir şey yok. Yapılmış olan hizmetler veya üzerinde çalışılmış hizmetlere ilişkin hiçbir şeyin söylenilmesinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Bugün bu güzel doğalgaz temel atma töreninin üzerine başka bir konuyla örtmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. Sayın Genel müdürümüzün konuşması beni gerçekten çok heyecanlandırdı. 2-2.5 ay gibi kısa süre içerisinde bu çalışmaların tamamlanacak olması bizleri gerçekten çok sevindirdi. Ben bütün Eğirdir’imiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

VALİ BARUŞ, EĞİRDİR GÖLÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Doğalgaz temel atma töreninde son olarak bir konuşma yaparak, Doğalgaz’ın Eğirdir’e kazandırılmasında Eğirdir Gölü’nün bir nebze olsa rahatlayacağını ifade eden Isparta Valisi Aydın Baruş, şunları söyledi: “…Bugün yapacağımız temel atma merasiminin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Eğirdir, sahip olduğu tarihi ve doğal güzellikleriyle her zaman insanların ilgisi çekmiş. Gerek ülkemizde, gerekse ülkemiz dışında, Isparta’nın bir turizm merkezi de olan, aynı zamanda yapmış olduğu tarımsal üretim, yapmış olduğu ihracatla, Isparta ve Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunan Isparta’mızın incisi diyebileceğimiz bu güzel ve nadide beldede bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Bugün Eğirdir için çok büyük bir adım atılıyor. Bu adım, Eğirdir'in sahip olduğu doğal güzelliklerini koruma özellikle Eğirdir Gölü'nü koruma, çevreyi koruma açısından son derece önemli. Bu arada çevreyi kirletecek olan etmenlerin ortadan kaldırılması da çok önemli. İlçemize doğalgazın gelmesi hem vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaşacak hem de vazgeçilmez bir varlığımız olan Eğirdir Gölü’nün kirlenmesine dolaylı yoldan da set çekecektir. Çünkü kışın yakılan kömürle birlikte, bacalardan çıkan dumanlarla Eğirdir Gölü'nün yüzeyi de kirleniyor.

Öte yandan ısınma problemi dolayısıyla kışın Eğirdir dışında kalanlar da bundan sonra kışın da Eğirdir’de kalacaklar. Eğirdir’imize ve önümüzdeki süreçte bütün ilçelerimize doğalgaz getirilmesi planlandı. Bu yatırımın Eğirdir’e getirilmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Isparta Valisi Aydın Baruş sözlerinin sonunda “İnşallah söz verildiği gibi Ekim sonunda Eğirdirlilere mahcup olmamamız adına Torosgaz Isparta İl Müdürümüzden bu sözü aldık. Bu sözün yerine getirilmesini biz de dört gözle bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız. İnşallah iki mahallemiz doğalgaza kavuştuktan sonraki süreçte diğer mahallelerimiz de bu rahatlığa kavuşur” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından doğalgazın kazma vurulacağı alana geçildi.

Eğirdir Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu’nun duasının ardından hayırlı olması dilekleriyle ilk kazma vuruldu.

Program katılımcılara helva ikramı ile sona erdi.

- EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap