Başkan Başdeğirmen: “HO Plaka Uygulaması Otobüslere Kurumsallık Getirecek”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Başkan Başdeğirmen: “HO Plaka Uygulaması Otobüslere Kurumsallık Getirecek”
Haberin Tarihi: 19.8.2022 16:19:42 - Okunma Sayısı:879 defa okundu.

Özel Halk Otobüslerine kurumsal kimlik kazandırmak amacıyla ‘HO’ harf grubu plaka uygulamasına geçildi.

Başkan Başdeğirmen: “HO Plaka Uygulaması Otobüslere Kurumsallık Getirecek”

Özel Halk Otobüslerine kurumsal kimlik kazandırmak amacıyla ‘HO’ harf grubu plaka uygulamasına geçildi. SS. 18 Nolu Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin ilk ‘HO’ plakasını otobüse Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen taktı. Halk otobüslerinin kurumsal kimlik kazanması için yeni uygulamanın önemli olduğunu belirten Başkan Başdeğirmen, “Bu uygulama sayesinde markalaşma olacak. Bu plakanın faydasını önümüzdeki aylarda göreceksiniz. Bu bir kurumsallık işaretidir” dedi.

Şehirlerde özel halk otobüslerine kurumsal kimlik kazandırmak amacıyla tek ve seri ‘HO’ harf grubu plaka uygulamasına geçildi. Isparta Belediyesi’nin onayının ardından SS. 18 Nolu Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, ‘HO’ harf grubunda ilk plakasını aldı. Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi esnafı, yeni uygulama dolayısıyla düzenlenen birlik ve beraberlik kahvaltısında bir araya geldi. Programa Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri de katıldı.

18 Nolu Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in kooperatife tahsis ettiği ve Türkiye’de örneği olmayan 25 bin metrekarelik alanda bulunmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Alanın Türkiye’de otobüs esnafının gıptayla baktığı bir yer haline geldiğini ifade eden Daşdöner, “En son Ankara Halk Otobüsü Başkanımızın ziyaretinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı arayarak ‘Isparta Belediye Başkanı, buradaki esnafa böyle bir yer tahsis etmiş, biz de sizden istiyoruz’ diyerek konuştular. Ayrıca alanın görüntülerini alarak Belediye Başkanlarına gönderdiler. Böyle değerli bir yeri tahsis ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Zor zamanların güçlü insanlarla atlatıldığını kaydeden Daşdöner, pandemi sürecinde zor bir dönemden geçtiklerini, bu dönemde de Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in yanlarında olduğunu belirtti. Daşdöner, “İyi ki sizin gibi bir esnaf dostu Belediye Başkanımızla çalışma imkanımız oldu ki bu süreci atlatacağız. Çok güzel bir tesisimiz oldu. Kadememiz, yedek parça sistemimizle üyelerimizin mağduriyetlerini ortadan kaldırdık. Otobüslerimizin tamirini kendimiz yapıyoruz. Usta ve teknik ekibimiz var. Maliyetleri minimuma indirerek, bunu da vatandaşımıza yansıtmadan karşılamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar vermiş olduğunuz desteklerden dolayı esnafım ve üyelerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner ve yönetimiyle sürekli görüştüklerini belirterek, amaçlarının esnafın sorunlarını aşabilmek olduğunu ifade etti. Pandemi sürecinin zor bir dönem olduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, bu sürecin otobüs esnafını da etkilediğini kaydetti. Başkan Başdeğirmen, “Sizler toplum ve kamu göreviniz olduğu için pandemide bu işi devam ettirdiniz. Zarar ettiniz, yakıt ücretini çıkaramadınız. Yolcunuz olmasa bile seferlerinizi sürdürdünüz. Pandemiden sonra da dünyayı etkileyen bir ekonomik sorun oluştu. Gelişmiş ülkeler bile bu sorundan etkilendi. Bu süreçte sizi yalnız bırakmadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve bizlerin gelişmeleri takip etmemiz sizlerle beraber olmamızı sağladı. Gelecekten hiç korkum yok. Bunu şahsım olarak söylüyorum, bir siyasetçi olarak konuşmuyorum. Bazı sorunlar gelir geçer. Büyük devlet olmak kolay değil” görüşlerinde bulundu.

Önceki ziyaretinde Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner’in esnafın sorunlarını anlattığını söyleyen Başkan Başdeğirmen, “Bu anlatılan sorunlardan biri de yakıtla ilgili problemdi. 8 liralık motorin bir anda 29 liraya kadar çıktı. Biz de sizinle birlikte olmak için destek verme kararı almıştık. Motorin 29 liradan aşağıya düştü. Bu da esnafımız için sevindirici oldu” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, halk otobüslerinin kurumsal kimliğe bürünmesi için yeni bir uygulamanın hayata geçtiğini ifade ederek, “Taksilerde ‘T’ plaka, servislerde ‘S’, fabrika araçlarında ‘C’  plaka var. Belediyemizden onayı verdik bundan sonra halk otobüsleri plakaları ‘HO’ harf grubunda olacak. Bu şekilde markalaşma olacak. Bu plakanın faydasını önümüzdeki aylarda göreceksiniz. Bu bir kurumsallık işaretidir.  Buraya gelince bir eksiklik gördüm. Gelirken girişte toz kalktı, bu tozun burada ne işi var. En azından 2 otobüsün karşılıklı gelip gidebilmesi için freze asfaltından astarla sıkıştırarak bu tozu kaldırmamız gerektiğini düşündüm. O tozu kaldıralım. Allah hayırlı kazançlar versin” şeklinde konuştu.

Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Faruk Daşdöner, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e otobüs sürerken çekilen bir fotoğrafını hediye etti. Daşdöner, “Direksiyona geçtiğinizden bu yana Isparta’yı güvenle seyahat ettiriyorsunuz. Gönlümüzün kaptanısınız, Allah başımızdan eksik etmesin” dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de hediye için teşekkür ederek, “Körüklü otobüs aldığınız zaman hat verdiğinizde çekilen bir fotoğraftı. Allah çok daha güzel günlerde kazasız, belasız bu otobüslerle yolculuk yapmayı bize nasip etsin” diye konuştu.

Programın sonunda Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Özel Halk Otobüsleri Kooperatifinin ilk ‘HO’ harf grubundaki plakasını ‘hayırlı olsun’ diyerek otobüse taktı.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap