Gözbebeğimiz Eğirdir Gölü İçin, Hemen!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gözbebeğimiz Eğirdir Gölü İçin, Hemen!!!
Haberin Tarihi: 7.9.2022 14:58:56 - Okunma Sayısı:2553 defa okundu.

Zeki TARHAN yazdı...

GÖZBEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN, HEMEN!!!

                       

                  Zeki TARHAN – ANKARA

 

 

 

 

                   …Evet, EĞİRDİR GÖLÜ GÖZBEBEĞİMİZ!!! Ve bu gözbebeğimiz; Siyaset üstü bir konudur ve Partiler üstü bir konumdadır. Toplumumuzu oluşturan tüm "SAĞ" ve "SOL" toplumsal güçlerin, tek ses / tek yumruk olarak ve kalplerin EĞİRDİR GÖLÜ için çarptığı bir haleti ruhiye ile hareket ederek, "GÖLÜMÜZDEN HEP ALDIK, HİÇ BİR ŞEY VERMEDİK!!!" haklı özdeyişimizi sorgulayarak, "Eğirdir'de DEMOKRATİK BİR BASKI GRUBU" oluşturulması kaçınılmaz hale gelmiştir.

                                                             ***

                    Peki, oluşturulacak bu demokratik baskı grubunun kimlerden ve nasıl oluşacağı ile ilgili konu başlığını biraz açalım isterseniz:

                 1) Fıstık biçimindeki EĞİRDİR GÖLÜ müzün çevresinde 81 yerleşim birimi var. Bu birimlerden birer temsilcinin oluşturacağı bir sivil inisiyatif olarak; "EĞİRDİR GÖLÜ PLATFORMU"nun meydana getirilmesi.

                2) Bu platformda; Eğirdir Gölü ile ilgili stratejiler belirlenerek, acil ve öncelik taşıyan hususların hayata geçirilmesi için, belirli sayıdaki temsilcilerin EĞİRDİR YEREL YÖNETİMİ ile temasa geçmeleri.

               3) Alınacak idari eylem ve işlem sonucuna göre, Eğirdir Gölü'nün yok olmasının önüne geçmek için; "EĞİRDİR GÖLÜ ÖZEL HÜKÜMLERİ"nin revizesinden başlamak üzere, gölün fiziksel ve kimyasal kirlenmesine kadar bozulan ekolojik dengesinin sağlanmasına yönelik, yerel aktörler ve merkezi otorite ile yapıcı / çözümleyici / çözüm odaklı diyalogların aralıksız sürdürülmesi...

                                                            ***

               4) Eğirdir Gölü / Ada Yolu üzerindeki ÇÖPLÜK’ün ortadan kaldırılması, artık yetkili kurul ve Antalya / Isparta İl yönetimi ile ilgili Bakanlığın taşra teşkilatlarının Eğirdir Yerel Yönetimine uyguladığı cezai müeyyidelere paralel olarak, bir yasal zorunluluktur.

              ...VE GÖZBEBEĞİMİZ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN HEMEN!!!

- Zeki TARHAN

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap