DOĞALGAZ ABONELİĞİNDE İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DOĞALGAZ ABONELİĞİNDE İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI
Haberin Tarihi: 28.9.2022 14:36:35 - Okunma Sayısı:1239 defa okundu.

İlçemizde bu yıl Altınkum ve İstasyon Mahallerinden başlayan Doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla sürerken abonelik işlemleri de bugün itibariyle Kubbeli Mahallesi 5. Cadde No:1/B Eğirdir/ISPARTA adresinde başladı.

DOĞALGAZ ABONELİĞİNDE İLK GÜN HEYECANI YAŞANDI

İlçemizde bu yıl Altınkum ve İstasyon Mahallerinden başlayan Doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla sürerken abonelik işlemleri de bugün itibariyle Kubbeli Mahallesi 5. Cadde No:1/B Eğirdir/ISPARTA adresinde başladı.

Doğalgaz abonelik işlemlerinin başlaması dolayısıyla gazetemize açıklamada bulunan TOROSGAZ Isparta İl Müdürü Mehmet Şanlı, “Doğalgaz ücreti Isparta’da, Burdur’da ne ise Eğirdir’de de aynı fiyat uygulanacak dedi.”

Mehmet Şanlı şunları ifade etti: “Bugün Altınkum ve İstasyon Mahallerinde abonelik işlemleri Kubbeli Mahallemizdeki ofisimizde başladı. Bugün ilk gün yoğunluğu var. Bu yoğunluğa istinaden de görevli arkadaşlarımızın sayısını arttırıp, bu yoğunluğu azaltma niyetindeyiz. Bugünü görmek bizim için de heyecan verici ve bu ilgi için ayrıca da çok mutluyuz” dedi.

29 Ekim’de İlk gaz verilecek…

29 Ekim 2022 tarihinde ilk gazın iki mahallede evlere verileceğini söyleyen İl Müdürü Şanlı: “Ana hat imalatımız tamamlandı. Binalara ana hat imalatı devam ediyor. O da muhtemelen bu hafta sonunda ya da en geç önümüzdeki hafta başında servis kutuları imalat hatları tamamlanmış olacak, ardından test işlemimize başlayacağız. Süreçte herhangi bir aksama yok. Söz verdiğimiz gibi bir aksilik olmaz ise 29 Ekim’de gaz arzını sağlamış olacağız” diye konuştu.

Personel Desteği Sağlanacak…

Abonelik işlemlerinde ilk gün olması sebebiyle biraz yoğunluk olduğu ve eksik evraklar dolayısıyla vatandaşların boşuna sıra beklememesi adına bir tane daha personel desteği sağlanacağını ifade eden Şanlı, “Bu personelimiz ofisimize gelen vatandaşların evraklarını kontrol edecek. Eksik olan hangi evrak varsa onu talep edecek. Bu da süreci hızlandıracak” dedi.

Eğirdir’e taşımalı olarak gelecek Doğalgaz için fiyatlandırmanın nasıl olacağı sorusuna da cevap veren Mehmet Şanlı; “Isparta’daki, Burdur’daki, Bucak’taki Doğalgaz bölgelerinin fiyatları Eğirdir için de geçerli. Herhangi bir fiyat farkı uygulanmayacak” dedi.

Önümüzdeki Yıl Yazla Mahallesinde Çalışma Yapacağız…

Şu an için Altınkum ve İstasyon Mahallesi’nde Doğalgaz çalışması yapıldığını ama, önümüzdeki yıl Yazla Mahallesi’ne de doğalgaz çalışması yapılacağını söyleyen Mehmet Şanlı: “Bu yıl ki hedefimiz Altınkum ve İstasyon Mahallesi’nin tamamına doğalgazı vermek. Yıl sonu itibariyle tekrar önümüzdeki süreç içerisinde bir bütçe çalışması yapacağız. Bütçe çalışmamızın akabinde de diğer mahallelerimizde de doğalgaz imalatı yapılacak. En büyük talep Yazla Mahallesinden. Önümüzdeki süreçte de hem Yazla Mahallesinde hem de Eğirdir’in kalan kısmında Doğalgaz imalatı süreç içerisinde tamamlanacak” dedi.

Emekli Öğretmen Hüsnü Ersan: “Çok Mutluyuz”

Altınkum Mahallesi sakinlerinden Emekli Öğretmen Hüsnü Ersan Doğalgaz’ın Eğirdir’e gelmesinden duyduğu memnuniyeti belirterek; “Çok mutluyum. Vesile olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Emekli Öğretmen Hüsnü Ersan, duygularını şu şekilde paylaştı: “Memleketi Doğalgaz heyecanı bürüdü. TOROSGAZ yetkilileri geldiler, yaptılar, döşediler. Memnunuz. Şu anda da Doğalgaz’a üye olmak için sıraya girdik. İşlemlerimizi yaptıracağız.Heyecanlıyız. İnşallah 29 Ekim’de bunun büyük bir heyecanını yaşayıp, musluklarımızı açacağız ve Doğalgaz’ı kullanmaya başlayacağız.. Kim vesile olduysa çok teşekkür ediyorum. Bu işte eli ayağı olan herkese binlerce kez teşekkür ediyorum. Büyük bir kolaylık olacak. Eğirdir olarak çok memnunuz. Tabi ki bir takım pürüzler olacak. Şimdiye kadar tereyağı gibi gitti. İnşallah bundan böyle de bir sıkıntı çekmeden bu hayatı doğalgazla devam ettiririz” dedi.

İlk abonelik (Bağlantı Anlaşması) için gerekli evraklar şunlar:

1- Tapu (abonelik yapılacak adres tapusu)

2- Yapı ruhsatı yoksa emlak beyanı (belediyeden alınacak)

3- Abonelik yapılacak yere ait numarataj belgesi (belediyeden alınacak)

4- Kimlik

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap