EĞİRDİR BELEDİYESİ LİMAN SOSYAL TESİSLERİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR BELEDİYESİ LİMAN SOSYAL TESİSLERİ
Haberin Tarihi: 9.12.2022 10:53:15 - Okunma Sayısı:3613 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

EĞİRDİR BELEDİYESİ LİMAN SOSYAL TESİSLERİ

          Belediyeler; bölge halkının kendi seçtiği ve bölge halkına hizmet etmek amacıyla devletimiz tarafından kurulan kamu kuruluşlarıdır.

          Belediyelerin başlıca görevleri bulundukları beldenin su, imar, ulaşım, kanalizasyon gibi çevre ve çevre sağlığı, alt yapı; temizlik, itfaiye, zabıta, acil yardım, arama - kurtarma ve defin işlemlerinde halka hizmet etmektir.

          Bu kapsam içeresinde; halkımıza hizmet anlamında Kaymakamımız Adem ÇELİK’in onayı ile Belediye Başkanımız Veli GÖK tarafından tüm halkımızın yararlanabileceği liman içeresinde “Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal Tesisleri” hizmete sunuldu.

          İşletmeciliği Eğirdir Belediyesine ait olan Liman Sosyal Tesislerinin kâr amacı gütmemesi, fiyatların ekonomik olması nedeniyle kısa sürede halkımızca rağbet gördü.

          Belediyemiz bünyesinde sosyal tesis açılması yediden yetmişe tüm vatandaşlarca takdir ile karşılandı.

          Belediyenin işletmeciliğini yapmasını fırsat bilen bazı misafirlerin yiyeceklerini çok rahat bir şekilde getirip tesislerde tüketmesinin avantajını da yok sayamayız.  

          Burada dikkat edilmesi gereken bir hususu da göz ardı etmememiz gerekir. Sosyal Tesisin Belediye bünyesinde açılması, fazla kâr amacı gütmemesi, fiyatların uygun olması tabi iki vatandaş olarak kulağımıza hoş geliyor.

          Ama ilçemizde sosyal tesis anlamında ekmeğini kazanan, yanında işçi çalıştıran özel işletmeler de bulunmaktadır. Özel işletmelerin başta yer kirası, sigorta, vergi ve eleman çalıştırmaları vb. maliyetlerini artırmaktadır.

          Belediyeler tüzel kişiliğe sahip olduklarından özel işletmelerin Belediyeler ile rekabet etme şansları bulunmamaktadır.

          Konuyu fazla uzatmadan söylemek istediğim Belediyemizin Sosyal Tesis İşletmeciliğini fazla abartarak başka tesisler açmaya yönelmemesi…..

          Hizmet halindeki “Eğirdir Belediyesi Liman Sosyal Tesisleri”nin aynı fiyat politikasını devam ettirerek kaliteden ödün vermeden hizmetine devam etmesidir.

          Saygılarımla.

Havva MUTLUCAN

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.12.2022 15:55:10
    Havva hanım yazılarınızda genelde ilçemizin sorunlarını halkımızın aktarmaya çalışıyorsunuz. Sizi bürokrasiden hiç arayan oldu mu teşekkür anlamında
  • Rumuz
    (Rumuz)
    10.12.2022 09:35:08
    Eğirdir de Belediye ye ait böyle bir tesisin olması gerekiyordu. Belediye Başkanı Veli GÖK'e teşekkür ederiz
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2022 20:11:10
    Güzel bir yazı, yerinde tesbitler. Teşekkürler
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2022 16:16:39
    Belediyemizin halka hizmeti takdirle karşılıyoruz. Ama aşırıya kaçmaması gerekir
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2022 12:35:47
    👏👏😃😃😃
  • Rumuz
    (Rumuz)
    9.12.2022 12:00:28
    Havva hanım esnaf için önemli bir konuyu dile getirmiş, Belediye kar amacı gütmediğinden kazanç çok önemli değil ama özel işletmeler mecbur para kazanmak zorundalar
Yorum Yap