DEVA PARTİSİ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,DEVA PARTİSİ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİ…
Haberin Tarihi: 18.1.2023 14:46:07 - Okunma Sayısı:2053 defa okundu.

Deva Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Saadet Yaman, ayağının tozuyla çalışmalara başladı.

DEVA PARTİSİ EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN HAREKETE GEÇTİ…

RIZVANOĞLU: “EĞİRDİR GÖLÜ’NÜN BU ACI GERÇEĞİNİ HEP BERABER GÖRDÜK”

Deva Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Saadet Yaman, ayağının tozuyla çalışmalara başladı.

Küresel kuraklık ve bilinçsiz su kullanımı nedeniyle adeta eriyen, yok olmaya yüz tutan Eğirdir Gölü'nü kurtarma girişimleri devam ediyor. 'Yedi renkli göl' olarak bilinen, küresel ısınmaya bağlı olarak son yıllarda kuraklık, bilinçsiz su kullanımı ve bunun yanında kirlilik problemleri yaşayan Eğirdir Gölü'nün bu hali siyasi parti teşkilatlarını da harekete geçirdi.

Deva Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Saadet Yaman’ın girişimleriyle Deva Partisi Tarım, Enerji ve Ulaştırma Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin, Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, Deva Partisi Isparta İl Başkanı Av. Şayeste Özer Ceylan, Deva Partisi Eğirdir İlçe Başkanı Saadet Yaman ve partiler, Eğirdir Gölü kıyısında bir inceleme toplantısı yapıldı.

“Eğirdir Gölü, Türkiye’nin en güzel ve en özel göllerinden bir tanesi”

Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, Eğirdir Gölü kıyısında yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

 “Deva Partisi olarak Ankara’dan genel merkez Isparta ve Eğirdir ekibimizle birlikte Eğirdir Gölü’nde bir inceleme yapmaya geldik. Bugün burada Eğirdir Gölü’nün bu acı gerçeğini hep beraber gördük. Eğirdir Gölü, gerçekten Türkiye’nin en güzel ve en özel göllerinden bir tanesi. Buraya yedi renkli göl deniliyor. Fakat geldiğimiz noktada maalesef bilim insanları her gün söylemesine rağmen bu gölün kuruduğunu hep beraber gözlemledik. Tabi bunun birçok sebebi var. Bunun en önemli sebebi kuraklıkla doğru ve etkin bir mücadele yapılaması. Bugün gördüğümüz göl 600 bin kişiye içme suyu sağlıyor. Lakin Eğirdir Gölünü kaybedersek, diğer göllerimiz gibi ne olacak bu durumun hali” dedi.

Deva Partisi Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, sözlerinin sonunda: “Çevre ve iklim değişikliği eylem planımızda yaşanabilir bir Türkiye’nin nasıl olacağının hayalini yazmıştık. Bunu kamuoyuyla paylaştık. Orada nesiller arası adaletin en önemli vurgusu olduğunu, bizden sonraki nesillere de bu toprakları, bu göllerin kalması gerektiğini beyan ettik” diye konuştu.

 Açıklamanın ardından partililer Eğirdir’de esnaf ziyareti gerçekleştirdiler.  

Emel TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    23.1.2023 14:08:40
    HASSASİYETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. AHMET UZUN
Yorum Yap