CHP İlçe Başkanı Murat Yılmaz’dan Açıklama...

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP İlçe Başkanı Murat Yılmaz’dan Açıklama...
Haberin Tarihi: 30.1.2023 12:16:16 - Okunma Sayısı:1654 defa okundu.

EĞİRDİR ESNAFI KİRALARA İSYAN ETTİ!

EĞİRDİR ESNAFI KİRALARA İSYAN ETTİ!

“Kira Artışları Vatandaşa Da Yansır”

Eğirdirli esnaflar Belediyenin fahiş kira artışlarına isyan ediyor. Konutlarda yapılan yüzde 25 sınırlamanın iş yeri kiraları için de yapılmasını talep eden esnaflar zorlandıklarını ifade ediyorlar.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi CHP Eğirdir İlçe başkanı M. Murat Yılmaz "Geçtiğimiz haziran ayında konut kiralarında yapılan düzenleme ile kira artış oranları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Düzenleme öncesinde hem konut hem de işyeri kiralarında, TÜFE 12 ay ortalamasına göre zam yapılıyordu. Kiraya tavan zam getiren düzenleme ise sadece konutlar için yapılırken, işyeri bu kapsama dahil edilmedi. Aradan geçen süre içerisinde işyeri mülk sahibi belediye fahiş oranlarda zam yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığını ziyaret eden bir grup esnaf Eğirdir Belediyesinin kiralara yaptığı yüksek oranda zam kararını geri almasını istediler.

"EĞİRDİR ESNAFI İSYAN ETTİ"

Yapılan zamlar Eğirdir’de esnafı canından bezdirdi. Kira maliyetinin kazançlarını aştığını ifade eden esnaflar Eğirdir belediyesinin % 72.30 oranında kira artışının hakkaniyetli olmadığını zaten emeklilere verilen artış nedeniyle işlerinin durgun olduğunu, ayrıca elektrik, SGK primleri ve diğer giderlerinin de çok artığını söyleyerek üstelikte bu zamlarla daha zor duruma düşeceklerini beyan ettiler.

“KİRA ARTIŞLARI VATANDAŞA DA YANSIR”

Bu enflasyon rakamlarının ve artan girdi maliyetlerinin zorluğunu yaşayan esnaflarımız, bu faturayı vatandaşlara yansıtmak zorunda kalacak. Zaten yüksek enflasyon rakamları ile boğuşan vatandaşlar, birde bu sorun ile karşı karşıya gelecek.

Eğer Eğirdir belediyesi, halkını, esnafını düşünüyorsa bir an önce bu yanlış karardan dönmelidir, Eğirdir belediyesi TÜİK’in Yıllık enflasyon (72.31)kararına uyarak artış yaptığını iddia ediyorsa niçin emeklilere bu oranda maaş artışı yapılmadı ?

Değerli Eğirdirli esnaf ve hemşehrilerimiz bu yapılan fahiş artışa yakında yapılacak seçimlerde gereken cevabı sandıktan verecektir.

Cumhuriyet Halk Partisi Eğirdir İlçe Başkanlığı her zaman olduğu gibi esnafımızın üreticimizin ve halkımızın yanında olmaya devam edecektir." dedi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap