YAYIN KURULUNDAN BİLİM KURULUNA EVRİM…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,YAYIN KURULUNDAN BİLİM KURULUNA EVRİM…
Haberin Tarihi: 24.3.2023 17:01:16 - Okunma Sayısı:1678 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

YAYIN KURULUNDAN BİLİM KURULUNA EVRİM…

                 Zeki TARHAN – ANKARA

                     ISVAK Bilim ve Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Semra KURUCU, Kurul üyelerinin bir arada oldukları toplantıda yaptığı konuşmada, ISVAK Yayın Kurulu’nun, “Bilim ve Danışma Kurulu” na  evrilmesi sürecini bakın nasıl anlatıyordu: “…2017 yılında ISVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ŞAHLAN’ın daveti ile bir grup öğretim üyesi, ISVAK Yayın Kurulu olarak toplandık ve aramızdan Prof. Dr. Doğan ATAY hocamızı Yayın Kurulu Başkanı seçtik. Kurulumuz ilk görev olarak; yılda üç kez ISVAK Dergisi çıkarmak üzere çalışmalara başladı… Doğan ATAY hocam, ilk toplantımız sonunda; “Semra KURUCU’yu Yayın Kurulu Başkan Vekili olarak görevlendiriyorum” deyince bu görevlendirme, kurulda genel kabul görmüştü.”

                                                          ***

                   …Ve geçtiğimiz yıl, hocaların hocası, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü Kurucu Başkanı, Türkiye genelindeki Su Ürünleri Profesörlerini yetiştiren bilge insan Doğan ATAY hocamızı, milli bayramımız 19 Mayısı kutlayacağımız günden bir gün öncesi, akşam saatlerinde balkona  bayrak asarken aşağıya düşmesi sonucu kaybetmiştik.

                                                           ***

                    Prof. Dr. KURUCU, konuşmasını şöyle sürdürüyordu: “…Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Doğan ATAY hocamı saygı ile sevgi ile anıyorum. Ben de o tarihten itibaren ISVAK Yayın Kurulu Başkan Vekili olarak iki yıl görevimi sürdürdüm. Bu sürede; Isparta ile ilgili birbirinden değerli makaleler, haberler, Isparta’nın tarih, ekonomi ve turizmi ile bilgiler içeren yazılarla dolu Dergimizi yayınladık. Ülkemizin iyi yönetilememesi sonucunda, kâğıt fiyatları ulaşılamaz noktaya ulaşınca, Dergimizin yayınına son vermek zorunda kaldık.”

                                                          ***

                   BİLİM VE DANIŞMA KURULUNA DÖNÜŞÜM

                “Yayın Kurulumuz, “Bilim ve Danışma Kurulu”na dönüşerek Bilimsel toplantılar düzenleme, Ankara’ da öğrenim gören üniversite öğrencilerine yönelik “Kahvaltılı Kariyer Toplantıları” düzenleme gibi etkinlikler gerçekleştirdi. Sütçüler ve Uluborlu ilçelerimizin sosyo ekonomik ve sosyo kültürel kalkınması için, Vakfımızda düzenlenen Panellerde; Belediye Başkanları ve Üniversite öğretim üyeleriyle STK temsilcilerinin katılımıyla, sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılarak, sonuç bildirgeleri yayınlandı.”

                                                             ***    

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap