CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı: "EĞİRDİR GÖLÜ RADARIMIZDA OLACAK..."

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı: "EĞİRDİR GÖLÜ RADARIMIZDA OLACAK..."
Haberin Tarihi: 18.5.2023 17:43:53 - Okunma Sayısı:1074 defa okundu.

Milletvekili Halıcı, “İkinci tur için il başkanlarımız, millet ittifakı bileşenlerimizle, adaylarımızla, aday adaylarımızla, gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla beraber sahadayız”

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı: "EĞİRDİR GÖLÜ RADARIMIZDA OLACAK..."

Milletvekili Halıcı, “İkinci tur için il başkanlarımız, millet ittifakı bileşenlerimizle, adaylarımızla, aday adaylarımızla, gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla beraber sahadayız”

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Isparta Milletvekili adayı olan ve Milletvekili seçilen Hikmet Yalım Halıcı ayağının tozuya Eğirdir’e geldi.

CHP İl Başkanlığı döneminde Eğirdir Gölü’nün sorunlarını dile getirdiğini ifade eden Milletvekili Halıcı, “İnşallah Milletvekilliğim döneminde de Eğirdir Gölü Radarımda olacak” dedi.

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalarına başlayan Milletvekili Yalım Halıcı bugün Eğirdir’e gelerek Pazar esnafı ve hemşehrilerimizle bir araya geldi.

Esnaf kucaklaşması kapsamında Eğirdir Akın Gazetesini de ziyaret eden Milletvekili Yalım Halıcı, “Eğirdir Gölü bizim gözbebeğimiz, radarımızda olacak” dedi.

Gazetemiz aracılığıyla Eğirdir’lilere teşekkür eden milletvekili Yalım Halıcı şunları ifade etti:

“14 Mayıs’taki birinci turun ardından parlamento ve Isparta Milletvekillerimiz belli oldu. İkinci tur için il başkanlarımız, millet ittifakı bileşenlerimizle, adaylarımızla, aday adaylarımızla, gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla beraber sahadayız. Gönen ilçemizin ardından bugün Isparta’nın en önemli ilçelerinden gözbebeğimiz Eğirdir’deyiz. Eğirdir’li hemşehrilerimiz sağ olsunlar, var olsunlar. Desteklerinden dolayı hepsine tek tek teşekkür ediyorum. Isparta’da milletvekili seçimlerinde 1977 yılı seçimleri dahil oransal olarak en yüksek oyu aldı CHP ve millet ittifakı. Ben artık millet ittifakının da temsilcisiyim. Sadece CHP’yi temsil etmiyorum ve bu anlayışla da çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

DEĞİŞİM ŞART… İKTİDARIN METAL YORGUNLUĞU VAR…

CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: “14 Mayıs’ta seçimin bitmesini düşünüyordum fakat kıymetli vatandaşlarımız başka bir takdir kullandılar, onlara da saygı duyuyoruz. Maçın ikinci yarısındayız. Çalışmalarımıza aynı şekilde devam ediyoruz. Hiç kimse yılgınlığa, yorgunluğa, ümitsizliğe kapılmasın. Önümüzdeki süreç çok kısa ve çok kıymetli. Türkiye’deki problemlerin hepsi aynı yerde duruyor. Bu problemlerin çözülmesi için bir değişime ihtiyaç var. Bizler de parlamentoya iktidar partisi milletvekili olarak gitmek istiyoruz. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu için öncelikle kıymetli Eğirdir’li hemşehrilerimiz sonrasında Ispartalı hemşehrilerimizin yoğun bir şekilde desteklemesini bekliyor ve istiyoruz. Tarımda, üretimde, ekonomide, kadın haklarında, gençlerin işsizlik sorunlarında problemler hala aynı yerde duruyor. Şuan ki iktidar partisi ve kadrolarında artık bunu çözecek yetenek, enerji kalmadı. Kendi tabirleriyle söyleyeyim metal yorgunluğu var. Bu metal yorgunluğunu da kıymetli vatandaşlarımız sandıkta giderecekler. Yeni kadrolara, yeni yüzlere, yeni bir enerjiye, yeni bir vizyona onay vererek bunu başaracak. Eğirdir çok kıymetli bir ilçe. Eğirdir Gölü dün nasıl İl başkanıyken radarımızdaysa, bundan sonra milletvekilliğinde de en önemli gündem maddelerimizden biri olacak. Eğirdir Gölünü korumak zorundayız. Eğirdir Gölü bu bölgeye can veriyor. Tarımın, üretimin devam etmesi için, turizmde Isparta’nın ayağa kalkması için Eğirdir’i korumalıyız ve tanıtabilmeliyiz. Sadece Türkiye’ye değil, Dünyaya da tanıtabilmeliyiz. 28 Mayıs’tan sonra biz Eğirdir Gölünü 1. Gündem maddemiz yaparak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

“FEN LİSESİ EĞİRDİR’İN HAKKIDIR”

Eğirdir Fen Lisesinin yer tahsisi konusunda sıkıntıların olduğunu konuşmalarında ifade eden CHP Isparta Milletvekili Yalım Halıcı; “Bir bağışçı okulun yapılmasını üstlenmesine rağmen Eğirdir ilçesinde yer tahsis edilmediği için Fen Lisesi yapılamıyor. Buradan yetkililere söylüyoruz: “Bir an önce bu yer tahsisini yapın. 28’inden sonra iktidarda olursak zaten boynumuzun borcu. Muhalefette olursak da biz sizi bu konuda sabah akşam rahatsız edeceğiz ve bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa hep beraber millet ittifakı ortaklarımızla beraber, adaylarımızla beraber çalışmalara devam edeceğiz. Bu Eğirdir’in hakkıdır. Eğirdir o hakkını almalıdır. Biz de bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

EMEL TURAN KARTAL

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap