İYİ Parti İlçe Başkanı Banu Tandoğan’dan Açıklama

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İYİ Parti İlçe Başkanı Banu Tandoğan’dan Açıklama
Haberin Tarihi: 19.6.2023 11:48:31 - Okunma Sayısı:1157 defa okundu.

"KİMİ MEMNUN ETME ÇABASI?”

İYİ Parti İlçe Başkanı Banu Tandoğan’dan Açıklama

"KİMİ MEMNUN ETME ÇABASI?”

İYİ Parti ilçe Başkanı Banu Tandoğan Eğirdir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan Yemahalle’deki arsa ile ilgili bir açıklama yaparak "Toplumun ve çevre sakinlerinin tamamen olumsuz düşündüğü, Eğirdir’e ve Eğirdir gölüne zararı olacak bu konuda ısrar edilmesinde art niyet aramayı hiç istememe rağmen, mecbur kalıyorum." Diyerek şunları söyledi:

“Mülkiyeti Eğirdir Belediyesine ait, Yenimahalle 552 ada, 7 parselde kayıtlı, 908,48 metrekare arsanın Eğirdir Belediyesi tarafından satışa çıkarılması, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu. Bizimde takibimizde olan bu konu hem Eğirdirli vatandaşlarımızı hem de mahalle sakinlerini rahatsız etmektedir

Güzel ülkemin en güzide göllerinden biri olan ve ilçemize adını veren Eğirdir Gölümüzün yıllardır süren kurudu kuruyacak, doğal yapısı bozuluyor, habitatı yok oluyor diye feryat ederken, çözümler ararken bir de betonlaşma ve tabiatı yok etme girişimine bir anlam veremiyorum.

Bu arsanın satışının Eğirdirliye ne faydası var? EĞİRDİR’E NE FAYDASI VAR?...

Toplumun ve çevre sakinlerinin tamamen olumsuz düşündüğü, Eğirdir’e ve Eğirdir gölüne zararı olacak bu konuda ısrar edilmesinde art niyet aramayı hiç istememe rağmen, mecbur kalıyorum.

Yaklaşan yerel seçimler; iktidarın tüm belediyelerinde olduğu gibi, güzide ilçemizde de cereyan ediyor olması çok üzücü ve düşündürücüdür. Bu arsa kime ne amaçla satılacak?

Geleceğimiz teminatı gençlerimiz ve çocuklarımız için mücadele verip Eğirdir ve Eğirdir Gölümüzü kimseye kurban ettirmeyeceğiz. “

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap