HOBANOĞLU’NDAN “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” DEĞERLENDİRMESİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,HOBANOĞLU’NDAN “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” DEĞERLENDİRMESİ
Haberin Tarihi: 25.7.2023 16:37:30 - Okunma Sayısı:1538 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

HOBANOĞLU’NDAN “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” DEĞERLENDİRMESİ

  • BU DURUM DEVAM EDERSE; GÖLÜMÜZÜN SÜSÜ İKİ ADA BİRLEŞİR, TEK ADA’YA KALIRIZ!!!

Zeki TARHAN – ANKARA

---------------------------

Bir zamanların “Eğirdir’in bir bileni” idi Hobanoğlu. Eğirdir Gölü, adeta ondan sorulurdu… Eğirdir gölüyle ilgili MAREM ev sahipliğinde yapılan ÇALIŞTAY’da, gölün acı gerçeklerini dile getiren ve “kral çıplak” diyebilen tek kişiydi O. Adalara yol yapıldığında, ilk motorlu araçla ve de gelin arabasıyla Adaya ilk giden HOBANOĞLU oldu. Bütün Eğirdir’lilerin dilinde bir pelesenk olan; “Hobanoğlu’nun kayığı kadar büyük” betimlemesi, büyüklük ifade edilirken kullanılırdı… Ve Hobanoğlu, üniversiteden arkadaşımdı.

***

...Evet, Cumartesi günü sabah Eğirdir / Yeşilada sahilinde, saat 10.00’ da başlayıp üç saat süren Halk TV’ de, Serhan ASKER’in “GÖRKEMLİ HATIRALAR” programının canlı yayın konuğu, Isparta’nın tek muhalefet milletvekili Hikmet Yalım HALICI idi. Ve canlı yayın Ekranda; “EĞİRDİR GÖLÜ KURUMASIN” etiketiyle veriliyordu…

***

Bu yazımızda; Yeşilada’lı, Su Ürünleri ihracatçısı, yıllarca ülkemizin makro ekonomik dengelerine döviz girdisiyle olumlu katkılarda bulunan Mustafa HOBANOĞLU’ndan, sözünü ettiğimiz yayının değerlendirmesini yapmasını istedik… İşte o değerlendirmesi satırbaşlarıyla:

  • Ulusal bir kanalda, EĞİRDİR GÖLÜ’nün ele alınmasından dolayı memnun olduk…
  • İnşallah, gölümüzle ilgili olumsuz durumu; ilgili / yetkili / sorumlu kurum ve kuruluşlar / sivil toplum / gerçek ve tüzel kişiler duyarlılık gösterip gerekli önlemleri alırlar.
  • Programda; gölün çekilmesiyle ilgili duyarlılık gösterilmesi ve kamuoyu oluşturulması yönünde, Göl Havzası, Isparta ve Eğirdir çevresinin turizm potansiyeli ile turizmin kaynak değerlerinin ekrana taşınmasını, turizm bağlamında iyi bir tanıtım atağı olarak görüyorum…
  • Bu programla, milletvekilimiz kendini Türkiye’ye tanıtmış oldu.
  • Yaparsan olacak!!!
  • Eğirdir halkının çok sevdiği, fakir fukaranın hayvansal protein kaynağı damak tadımız KAVİNNE balığımızın adını; sanatçı hemşerimizin“Curulla balığı” olarak adlandırmasını anlamış değilim.
  • CAN ADA İLE YEŞİL ADA; yarı yarıya birleşti!!!

***

Hobanoğlu’ndan iki adanın yarı yarıya nasıl birleştiğini biraz açmasını istedim. İşte virgülüne dokunmadan anlatımı:

“İki Ada’nın güneyinden yani, Kale mahallesinin güneyinden başlayıp, Yeşilada ve Canada’nın güneyinden geçen yol var. Suların çekilmesinden dolayı, yolun kuzey tarafı o kadar genişledi ki, iki Ada’nın hemen hemen yarısı birleşmiş vaziyette!!! Bu durum devam ederse, seneye İKİ ADA BİRLEŞİP TEK ADA’YA KALIRIZ!!!”

***

…Evet, Eğirdir Gölü’nün girdisini çıktısını, altını üstünü, su ürünlerini en iyi bilen ve de tüm yaşamını EĞİRDİR GÖLÜ’n de geçiren, gölle özdeşleşen bir göl insanına kulak vermeyeceğiz de, kime kulak vereceğiz?!!!

--- 0 ---

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap