İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI
Haberin Tarihi: 26.7.2023 13:50:47 - Okunma Sayısı:678 defa okundu.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinin 36. Maddesi kapsamında İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı yapıldı.

İLÇE HAYAT BOYU ÖĞRENME KOMİSYONU TOPLANTISI YAPILDI

MEB Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğinin 36. Maddesi kapsamında İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı yapıldı.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı ilçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme kapsamında yaygın eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, planlanması, değerlendirilmesi ve merkezler arası işbirliği ve koordinasyonun sağlanması amacıyla Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik başkanlığında toplandı.

Toplantıya; Kaymakam Adem Çelik’in yanı sıra, Cumhuriyet Savcısı Nusret Baler, Eğirdir Belediye Başkan Vekili Erhan Savran, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitimi Merkezi Komutanlığından Kurmay Başkanı P. Alb. Mesut Civelek, Eğirdir MYO Müdür Yardımcısı Çetin Meydan, Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal ve Komisyon paydaşları katıldı.

Eğirdir İlçe Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu toplantısında Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Şanal, 2022-2023 yıllarında yapmış oldukları faaliyetlerden bahsetti.

Ali Şanal 2022-2023 öğretim yılında 245 kursun açıldığını bu kurslara 3252 kadın, 2178 erkek olmak üzere toplamda 5430 kursiyerin kayıt yaptırdığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 36. maddesi gereğince; İlçedeki resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile hayat boyu öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, ortaya çıkan güçlükleri değerlendirmek hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği arttırmak amacıyla ilçe hayat boyu öğrenme, Halk Eğitimi planlama ve işbirliği komisyonu oluşturulmuştur.

Bu toplantıda, önceki yıla ait çalışmaları değerlendirmemizin yanında, katılımcıların hayat boyu öğrenme ve halk eğitimi planlama ve çalışma programına katkılarını almayı planlıyoruz

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz, İşbirliği yapılabilecek kurum ve kuruluşları ve hareket alanlarımızı genişletmiş Halk Eğitim Müdürlüklerine görevler tanımlamıştır. Bu bağlamda sizlerden gelecek görüş ve öneriler bizim için önemlidir.

Hayat boyu öğrenme ile birinci amacımız vatandaşlarımızın istihdam edilebilirliğini arttırmak, ikinci amacımız da toplumdaki bireylerin sosyal ve kültürel eğitimlerine katkıda bulunmaktır. Eğitimin süreklilik arz ettiğini, hedef kitlemizin 7 den 70 e tüm bireyleri kapsadığını bilerek çalışmalarımızı devam ettiriyor.

Hayat boyu öğrenme faaliyetlerine ulaşılabilirlik bağlamında hedeflenen Türkiye ortalamasının üzerinde (ilçe nüfusu 30854, Kursiyer Sayısının nüfusa oranı % 17) çalıştığımızı belirtmek istiyorum.

2022 – 2023 Öğretim yılında 245 kurs açılmış olup, kurslara, 3252 kadın ve 2178 erkek olmak üzere toplamda 5430 kursiyer kayıt yaptırmıştır diye konuştu.

Şanal,  Mesleki ve Teknik Kurslarından Aşçı Çırağı, Bilgisayar İşletmenliği, Kalorifer Ateşçiliği, Halı Dokuma, Emlak Danışmanlığı, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Bulaşıkhane Görevlisi ve Arıcılık kurslarının açıldığını ifade etti.

Genel kurslar ise İlkyardım, Okuma-Yazma, Sosyal Uyum ve Yaşam, Orman Yangınları ile Mücadele Yöntemleri, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi, Spor ve Türk Halk Oyunları olduğunu söyledi.

HEM Müdürü Ali Şanal, İşbirliği ile açılan kursları şu şekilde sıraladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Türk Halk Oyunları, Voleybol, Ebru, Eğirdir Belediyesi ile Futbol, Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığıyla Sıvı Yakıt Kalorifer Ateşçisi, Doğa Koruma, Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğüyle Avcı Eğitimi, Eğirdir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Arıcılık, Mantar Yetiştiriciliği, Meyve Ağaçlarında Budama, Süt Sığırı Yetiştiricisi, El Sanatları, Orman ve Kırsal Alan Yangınlarına Müdahale, Kredi Yurtlar Kurumu Eğirdir Yurt Müdürlüğü ile Ebru, İlçe Müftülüğü ile de Kur’an-ı Kerim Okuma kursunun açıldığını belirtti.

HEM Müdürü Ali Şanal, 2023-2023 öğretim yılında yaz döneminde okullarda yaz etkinlikleri kapsamında futbol, basketbol, piyano, gitar ve temel dini bilgiler olmak üzere 11 kursun açıldığını, 152 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi.

Şanal 2022-2023 yılında mevcut öğrenci sayısının Açık Ortaokul da 77, Açık Lise de ise 663 öğrencinin olduğunu söyledi.

Hem Müdürü Şanal’ın Tayini Çıktı…

Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevini 8 yıldır yaptığını ve görev süresinin dolduğunu konuşmalarında ifade eden Ali Şanal; “Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü görevim bugün itibariyle sona eriyor. 8 yıldır sizlerle birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldım. Tayin yerim bugün belli olacak. Hepinizden haklarınızı helal etmenizi diliyorum” dedi.

Şanal sözlerinin sonunda: “Bugüne kadar ki olan çalışmalarımızda işbirliği içinde olduğumuz kurum ve kuruluşlara, Sayın Kaymakamımıza, Eğirdir Belediye başkanımıza İlçe Milli Eğitim Müdürümüze ve İşbirliği içinde çalıştığımız bütün resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları adına siz değerli üyelerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısında bir konuşma yapan Kaymakam Adem Çelik ise şunları ifade etti: “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde verilen kurslar bizler ve vatandaşlar için çok önemli. Eğitim sürecine ara vermiş ya da çeşitli kurslarla kendini donanımlı hale getirmek isteyen vatandaşlarımız HEM başvurup, burularda almış oldukları kurslarla güzel işler başarıyorlar. HEM kursların sonunda ortaya çıkan ürünlerin de satışı yapılıyor. Her biri el emeği göz nuru olan ürünler. Bunları oluşturmak ayrı bir güzellik. Aynı zamanda da kurslarla donanımlı hale getirmek de ayrı bir güzellik” diye konuştu.

 Bugün itibariyle HEM Müdürümüz Ali Şanal ve Müdür Yardımcısı Fadime Gökdoğan’ın  8 yıllık görev süresi doluyormuş, arkadaşlarımızın her birine çok teşekkür ediyorum emekleri için. Yeni görev yerlerinde de başarılar diliyorum” dedi.

Eğirdir Özel İdare Müdürlüğü Isparta’ya Taşınıyor…

Kaymakam Adem Çelik Özel İdare Müdürlüğünün de Isparta’ya taşınacağını da ifade ederek şunları söyledi: “Artık ilçelerde Özel İdare Müdürlükleri de kaldırılıyor. Selim Bey de Eğirdir’deki bu tarz toplantılarda son toplantısı. Onlara da hayırlı olmasını, emekleri için her birine teşekkür ediyor, yeni görevlerinde de başarılar diliyorum dedi.

İlçe Hayat Boyu Öğrenme komisyonu toplantısı paydaş kurumların görüşlerinin paylaşması ile sona erdi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

 

Bu Haberi Paylaş


  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi
  • eğirdir,egirdir haber,akın gazetesi

Yorum Yap