EĞİRDİR GÖLÜ’NE YAVRU SAZAN DESTEĞİ…

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,EĞİRDİR GÖLÜ’NE YAVRU SAZAN DESTEĞİ…
Haberin Tarihi: 4.8.2023 15:36:30 - Okunma Sayısı:878 defa okundu.

1 MİLYON ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

EĞİRDİR GÖLÜ’NE YAVRU SAZAN DESTEĞİ…

1 MİLYON ADET SAZAN YAVRUSU BIRAKILDI

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde bulunan Türkiye’nin 4’ncü büyük gölü ve içme suyu rezervi bakımından 2’nci büyük gölü olan Eğirdir Gölü'ne, 1 milyon 23 bin adet yavru sazan bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen ‘Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' çerçevesinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Kepez Birimi tarafından getirilen 1 milyon adet yavru sazan balığı (Cyprinus carpio) Eğirdir Gölü’ne bırakıldı.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsüne ait havuzlarda üretilen 1 milyon 23 bin adet sazan yavrusundan 1 milyon adedi Eğirdir Gölü sularına bırakıldı.

Eğirdir Limanı'nda gerçekleşen balık salımına; Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Arif Bıyık, Eğirdir ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Akçimen, S.S. Eğirdir Merkez Su Ürünleri Başkanı Ayhan Küçükköse, Isparta Tarım İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal veriler Şube müdürlüğü yetkilileri katıldı.

5-10 santimetre boyundaki 1 milyon adet yavru sazan balığı, Eğirdir Limanı'ndan göle bırakıldı. 

Kalan diğer balıkların Eğirdir Akdoğan, Eğirdir Sorkuncak, Yalvaç ve Isparta Merkez İlçe Büyükgökçeli Kavaklı Göletlerine salınacağı öğrenildi.

Eğirdir Balıkçılık Kooperatifi Başkanı Ayhan Küçükköse, Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün katkılarıyla Eğirdir Gölü’ne 1 milyon adet sazan balığı salındı. Antalya Akdeniz Kepez Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsünde üretilen sazan balıklarını saldık. Allah’ın izniyle önümüzdeki yıllarda bu balıklar büyüyecek, balıkçı kardeşlerimize ve halkımıza hayırlı uğurlu olsun. Desteklerinden dolayı Isparta Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün bütün personeline çok teşekkür ediyorum” dedi.

EMEL TURAN KARTAL (AKIN)

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap