KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK… (12.Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK… (12.Bölüm)
Haberin Tarihi: 12.8.2023 11:50:02 - Okunma Sayısı:1083 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KURULUŞUNDAN GÜNÜMÜZE BAŞKANLARININ GÖZÜYLE ISVAK…

                       

                       Zeki TARHAN – ANKARA

                                       

                                              ONİKİNCİ BÖLÜM

AHMET ŞAHLAN’ IN ANLATIMIYLA ISVAK

            Teşebbüs edipte başaramadığımız hedeflerden söz edersek; “MANAVGAT TURİZM PROJESİ” Manavgat’ taki Isparta’ lı arkadaşım olan hemşerimizin önerisi ile  Manavgat’ taki bir ailenin 80 bin metrekare, denize sıfır, önünde “LAGÜN” ü olan “TURİZM ALANI” na aldığımız ortaklık teklifine sıcak bakarak, Manavgat’ ta Prof. Dr. Ahmet KART, Mimar ve Kadastro uzmanı hemşerimiz Saim  GENÇGÖNÜL ile birlikte incelemeler yaptık… Arazi / Tapu / ve benzeri konularda Belediyeden ve Kaymakamlıktan imar durumları hakkında bilgiler aldık… Ve Yönetim Kurulumuzu bilgilendirerek, karar aşamasında merhum Cumhurbaşkanımızı ziyaretimizde; “…Vakfın akçeli işlerle uğraşmaması yönündeki talimatları”  ile konuyu kapattık.

                                                             ***

          Isparta’ dan gelen tekliflerle, eski Isparta evlerinden Vakfa bağış çağrıları aldık. Bunları restore edecek maddi olanaklarımızın olmadığını görerek, Isparta Yerel Yönetiminin restorasyon çalışmalarından alma ümidimiz belirdi. Ensar Vakfı gibi Vakıflar,” DAMGACI SOKAK” ta ki onarılan evlerden tahsis almışlar ve kullanıyorlar… Şu anda, bu restore edilen evler tamamlanmak üzere, Belediye’ den talep edilerek,” ISVAK’ ın ISPARTA ŞUBESİ” ni de faaliyete geçirmek suretiyle gerçekleşeceğini ümit etmekteyim.

                                                              ***

             Dünya Turizm Merkezi olan Antalya’ da, Isparta’ lı nüfus önemli sayılara ulaşmış durumda… ISVAK’ ın faaliyetlerini ilgi ve taktirle izleyen hemşerilerimiz, Vakfın ANTALYA ŞUBESİ’ nin açılmasını ve kendilerinin göreve talip olduklarını söylediler… Eskiden Ankara’ ya yerleşen emekli bürokratlar, askerler, akademisyenler, hakimler ve savcılarla diğer meslek grubuna mensup Isparta’ ya komşu vilayet olan Antalya’ya yerleşen hemşerilerimiz, turizmde bir dünya kenti ve TURİZM MERKEZİ konumundaki bu şehirde yaşamlarını sürdürüyorlar… Vakfımızın Antalya’ da ŞUBESİ’ nin açılması için, hazırlıklarını tamamladılar. Ve müracaatlarını Genel Kurulumuzdan geçirmemiz gerekiyordu. Önce; Yönetimde Genel Kurulda gündeme alınması “ret” edildi, Vakfın en yetkili organı olan Genel Kurulda da; “ GÜNDEME MADDE İLÂVE EDİLMESİ ÖNERGESİ DE REDDEDİLEREK, VAKFIMIZIN KURUCU ONURSAL BAŞKANI MERHUM CUMHURBAŞKANIMIZIN GENİŞLEME / BÜYÜME VEDE HEMŞERİLERİMİZLE BERABER OLMA TAVSİYELERİNİ DE GERÇEKLEŞTİREMEMİŞ OLDUK.

           CUMHURBAŞKANIMIZIN görevi zamanında, İstanbul Topkapı otelde yapılan “BÜYÜK ISPARTA’ LILAR BULUŞMASI” etkinliğinde, hemşerilerimize hitabındaki; “…BÜYÜK ISPARTA’ LILAR VE ISPARTA BERABERLİĞİ RUHU” nu Antalya’ da gerçekleştiremedik.

YARIN :

ŞAHLAN’ IN TEŞEKKÜRÜ

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap