Eğirdir SAREM Müdürü Fuat Bilgin Belediye Meclisinde Sunum Yaptı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir SAREM Müdürü Fuat Bilgin  Belediye Meclisinde Sunum Yaptı
Haberin Tarihi: 13.11.2023 16:50:39 - Okunma Sayısı:741 defa okundu.

Eğirdir SAREM Müdürü Fuat Bilgin, Eğirdir Belediye Meclisi'nde enstitü faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Eğirdir SAREM Müdürü Fuat Bilgin

Belediye Meclisinde Sunum Yaptı

 

Eğirdir Belediye Meclisi 2023 yılı Kasım ayı birleşimine Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü (SAREM) Müdürü Fuat Bilgin ve Teknik Koordinatör Dr. Cafer Bulut katılım sağladı. Enstitü Müdürü Fuat Bilgin, Eğirdir Belediye Meclisi'nde enstitü faaliyetleri ve yürütülen projeler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda SAREM olarak iç sularda uluslararası düzeyde söz sahibi bir araştırma kurumu olmak vizyonu ve yürütülen araştırmalar sonucu sektöre kazandırılacak yeni türler ve alternatif alanlar ile sektörel kalkınmaya katkıda bulunmak misyonu ile hareket ettiklerinden söz etti.

Bilgin, toplam 60 personel ile hem ülke geneli hem de bölgesel alanlarda hizmet vermeye çalıştıklarını; hali hazırda araştırmacı personelin %60’dan fazlasının yüksek lisans ve doktora düzeyinde olduğunu; halen lisans, yüksek lisans ve doktoraya devam eden personel ile bu sayının daha da artacağını ifade etti.

Kurumda yürütülen faaliyetler konusunda başta Kerevit Araştırma Merkezi, Tıbbi Sülük Araştırma ve Üretim Merkezi olmak üzere Enstitü'de yer alan Araştırma Merkezi ve Üretim Ünitelerinde su ürünleri sektörünün gelişmesine yönelik ar-ge faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Bilgin, bununla birlikte Küresel İklim değişikliğinin etkilerinin iyice hissedildiği bu dönemlerde başta Eğirdir ve Beyşehir Gölü olmak üzere Kovada ve Çivril Gölü gibi ekonomik ve ekolojik öneme haiz sucul alanların uzun süreli izlenmesine yönelik çalışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.

- Haber Merkezi

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap