SDÜ’NÜN SİYASET BİLİMCİSİ PROF. KİRİŞ’İN GÖZÜYLE DEMİREL (3. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,SDÜ’NÜN SİYASET BİLİMCİSİ PROF. KİRİŞ’İN GÖZÜYLE DEMİREL (3. Bölüm)
Haberin Tarihi: 14.11.2023 10:27:48 - Okunma Sayısı:699 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

SDÜ’NÜN SİYASET BİLİMCİSİ PROF. KİRİŞ’İN GÖZÜYLE DEMİREL

                    Zeki TARHAN – ANKARA

                                    BÖLÜM : 3

            Beşinci slaytta, Süleyman Demirel ile ilgili ilk ulaşılan İngilizce veriler yer alıyor. Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesi ile Süleyman Demirel Üniversitesinin internet sitesi, Britannica, The Telegraph, The New York Times gibi yayın organlarında Süleyman Demirel ile ilgili haber ve yorumlara yer verilmiş…

                                                             ***

         Altıncı slaytta; 2005 – 2008 – 2019 – 2023 yıllarında yayınlanmış Süleyman Demirel Hakkında Bazı Kitaplar yansıya aksettirilmiş. Bunlar; Yavuz Donat’ ın “Cumhuriyetin kara kutusu – Süleyman Demirel anlatıyor” 2005 / Ayşegül Komsuoğlu’ nun “Siyasal Yaşamda Bir Lider Süleyman Demirel”2008 / Murat Arslan’ ın “Süleyman Demirel” 2019 / Tanıl Bora’ nın “Demirel” 2023 kitapları.

                                                              ***

        Yedinci slaytta; Biyografiler, Lider Portreleri, Siyasal Partiler, Seçimler, Türk Siyasal Hayatı Eserleri / Arşivler: HER KİTAPTA DEMİREL VARDIR! Başlığı altında, “Yöneten Sağda Rekabet ve Dönüşüm – 1990’ lar Siyasetinde Anavatan ve Doğru Yol Partileri – Niran Cansever / Hakan Mehmet Kiriş, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in Söylev ve Demeçleri, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’ in Çankaya Günlüğü 1 / Süleyman Demirel – Politika imkân sanatıdır kitapları yer almakta…

                                                              ***

         Sekizinci slaytta; Süleyman Demirel Hakkında Bazı Makaleler, Lisansüstü Tezler ve Tespitler başlığı altında, SDÜ / İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi özel sayısı için hazırlanan Murat Arslan’ ın “İslamköy’ den İstanbul’a” başlıklı yazısı, Prof. Dr. İlter TURAN’ ın “Sayın Demirel’ i anarken hatırladıklarım” başlıklı yazısı ile Muhittin Acar’ ın “Bir kısa portre denemesi: Süleyman Demirel” yazısı yansıya aksettirilmişti.

                                                                  ***

        Dokuzuncu slaytta; DEMİREL, meydanda kurulan kürsüde kendisiyle bütünleşen fötr şapkasıyla halkı selamlayan bir resmi ve resim altı: “Yeni ve kapsamlı çalışmaların yapılmasına ve yayınlanmasına ihtiyaç bulunmaktadır…”

                                                                  ***

      Onuncu slaytta; SÜLEYMAN DEMİREL DEMOKRASİ MÜZESİ’ nin bir resmi (Demirel Külliyesi) ve Demirel’in sözü: “Benim Şapkam tatilde de çalışır.”

      Son slayt; Son söz Süleyman Demirel’ den olsun başlığıyla; “Isparta’ da kurulan Üniversite benim adımı taşımaktadır. Benim adımın olduğu yerde de birincilik vardır.”

        DEVAM EDECEK…

                            

     

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap