KAYMAKAM ÇELİK, TARHAN’A KONUŞTU: EĞİRDİR’İN ÜRÜN DESENİ DEĞİŞİYOR!!!

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,KAYMAKAM ÇELİK, TARHAN’A KONUŞTU: EĞİRDİR’İN ÜRÜN DESENİ DEĞİŞİYOR!!!
Haberin Tarihi: 7.12.2023 14:00:29 - Okunma Sayısı:746 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

KAYMAKAM ÇELİK, TARHAN’A KONUŞTU:

EĞİRDİR’İN ÜRÜN DESENİ DEĞİŞİYOR!!!

                                           Zeki TARHAN – ANKARA

            Haberi okuyunca, sevinç ve umut karışımı bir halet-i ruhiye ile Eğirdir Kaymakamı sayın Adem ÇELİK’ i aradım. Akşam saatleriydi, haberin arka planını anlamaya çalışıyordum. Kaymakam bey; “Güzel, verimli bir BEYİN FIRTINASI şeklinde geçti toplantımız” diyordu… Toplantının biraz detayını sordum. “BEYİN FIRTINASI” nın moderatörlüğünü Kaymakam bey yapmıştı.

            Görsele baktığımızda; 15 kişilik dar kapsamlı , Tarım Orman Bakanlığının taşra teşkilat birimi yetkilileri ile ISUBÜ / Ziraat Fakültesi öğretim üyelerinin ve Eğirdir Belediye Başkanının katılım sağladığı önemli bir toplantı görünümünün izleriydi…

                                                                 ***

             Sayın ÇELİK’ i dinlerken, katılımda bir eksikliği dile getiriyordum; “…Türkiye’ de eş zamanlı olarak iki yerde Su Enstitüsü kuruldu, biri Ankara Üniversitesi / Ziraat Fakültesi bünyesinde SU YÖNETİMİ ENSTİTÜSÜ adıyla, diğeri de Isparta’ da SDÜ bünyesinde SU ENSTİTÜSÜ adıyla. Su Enstitümüzden bir yetkili ismin bulunmayışı, büyük bir eksiklik değil mi?” diye sormuştum sayın ÇELİK’e. Kaymakam bey; “toplantının aceleye geldiğini, ikinci toplantının çiftçilerin katılımıyla yapılacağını” söylüyordu.

                                                                    ***

              ...Evet, Eğirdir Gölü “BEYİN FIRTINALARI” ile ameliyat masasına yatırılıyorsa, radikal (=kökdenci) çözüme doğru kapı aralanmış demektir…Radikal çözümlerin en başında; elbette ki KÖPRÜ ÇAY’ dan Eğirdir Gölü’ ne su aktarımı gelmekte!!! Sonra, kayıt dışı / kaçak DERİN SONDAJ KUYULARI’ nın kapatılması ve FISTIĞIN çevresinin tarımsal ÜRÜN DESENİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ!!!

                                                                    ***

                Artık; “YA GÖL YA ELMA!!!” diyor 81 yerleşim birimi insanları. Bir sarmalın içerisinde boğulmadan, “amasız / fakatsız / ancaksız” kesin karar aşamasına çoktan gelmeliydik!!! Artık Kral çıplak!!! Gölümüz, ADA ve ADACIKLAR doğuruyor!!! BATIK ŞEHİRLER SU YÜZÜNE ÇIKIYOR!!! Gözle görülüyor, elle tutuluyor somut olarak bu gerçekler!!! Eyy siyasiler, n’olur eyyamcılığa sapmadan, popülizme göz kırpmadan, üç beş oy uğruna, koltuğa sıkı sıkıya bağlanmadan, EĞİRDİR GÖLÜ’ NÜN BİR BEKA SORUNU OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK HAREKET EDİN!!!

                N’olur titreyip kendimize dönelim!!! Parayı çok sevmeyelim!!! Bol kazanç hırsından uzaklaşalım!!! Kökleyelim Elma ağaçlarını, BADEM / CEVİZ dikelim. Devletimizin de desteği var. Karanfil / Safran / Zambak süslesin Fıstığın çevresini!!! MERMER OCAKLARINA; ARTIK YETER!!! Diyelim…

              …Evet, teşekkürler sayın ÇELİK, geleceğe bir umut ışığı yaktınız…

              Hoşça kalın Göller Yöresinin gül kokan, karanfil kokan, safran kokan, zambak kokan güzel insanları!!! Hoşça kalın…

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap