ADIM ADIM YOK OLUŞA: EĞİRDİR GÖLÜ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ADIM ADIM YOK OLUŞA: EĞİRDİR GÖLÜ
Haberin Tarihi: 12.1.2024 11:09:18 - Okunma Sayısı:12071 defa okundu.

Havva Mutlucan Yazdı...

ADIM ADIM YOK OLUŞA: EĞİRDİR GÖLÜ

     Geçen hafta sonu öğle saatlerinde havanın açık, güneşli olmasını fırsat bilip, ailemle Altınkum plajına doğru gezintiye çıktık.

Plajda karşılaştığım manzara beni şok etti.

     Altınkum Plajının demodeliğinin devam etmesine ve yaklaşık 30-40 yıldır görüntüsünde gözle görünen hiç bir yenilemenin yapılmamasına karşı;

     Adeta yetkililerimizin Altınkum plajı dinlenme tesisleri için “canı isteyen gelsin, canı istemeyen gelmesin” tavırlarının da devam ettiği gördüm.

     Tabiî ki makalemin konusu Altınkum Plajı değil, sadece hatırlatma anlamında birkaç kelime yazma gereği duydum.

     Eğirdir Gölü’nün İçler Acısı durumunu bir fiil görmek için: Altınkum Plajına gidip plaj içerisinde yer alan yürüyüş yolu ile gölün mesafesine bakmak; bundan yaklaşık 10 yıl öncesine kadar plajın göle uzaklığı takriben 20–30 metre iken; günümüzde 250-300 metreye çekildiğini görmek beni derinden üzdü.

    Gördüğüm manzara karşısında Eğirdir Gölü’nün içler acısı bir duruma geldiği, gölünün tamamen göz göre göre yok olmaya doğru gittiği gerçeği karşısında yüreğim dağlandı.

     Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, çekilme böyle devam ederse birkaç sene sonra göl diye bir şey kalmayacak, anılarda kalacak herhalde….!

     Ama Eğirdir halkı olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da “neme lazımcılığımızın” devam etmekte olduğu aşikardır.

     Gölün çekilmesini boş verin önemsemeyi,

     Gölün suyunun havza dışına taşınmasına, sadece bir örnek vereyim: (il merkezine insan boyunda suyun gönderilmesine)  seyirci kalmak,

     Gölü besleyen kaynakların bir kısmının kurumasına rağmen mevcut kaynakların önünü göletlerle kesmek,

     Kontrolsüz ve düzensiz olarak önüne gelenin sondaj vurdurması,

     Sanki sulama problemi yok gibi “…………. boşanırcasına” yeni elma bahçeleri oluşturma yarışına kapılmak

     Seyirci kalmanın ötesinde gölü sırtından vurmak değil mi?

Saygılarımla.

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    15.1.2024 18:44:35
    Siz beton tesislerinde,çimento fabrikalarında ne kadar su kullanıldığını görseniz ağlarsınız..mermer tesisleri de öyle..halkın kullanımı ile göl bitmez anlayın bunu artık
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.1.2024 13:53:56
    Yerel yönetim belediyenin elinde kalan son taşınmazları eşine dostuna peş keş çeksin sonra bakar gölün durumunu
  • Rumuz
    (Rumuz)
    14.1.2024 10:08:17
    Göl çekildikçe yüzyıllar boyu gölün tabanında oluşan bariyer bozuldugu için göl artık su tutması çok zor...tabii uzman degilim...görünen su 1 eksildiyse doldurmak için 10 birim su gerekiyormuş...göller çekilmeden önlemi alınmalı
  • Rumuz
    (Rumuz)
    13.1.2024 16:33:26
    milyon milyon elma satıyorsunuz o gol sayesinde devletin kendine hayrı yok birlik olun golu kendiniz kurtarin
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 18:46:31
    Kalemine sağlık kardeşim. Herşeyin çıkar üzerine kurulduğu bu sistemde kör ve sağar olmayı tercih edenler yüzünden malesef gölümüzde bu durumda. Çok ama çok acıdır ki dur diyebilen birtek yetkili yokk....
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 14:19:54
    Yıllar önce bu konu ele alindı konuşuldu. Isparta milletvekillerimiz Isparta için çok çalısanlar değil malesef tum partiler için geçerli. Soruyoruz hala mecliste diyirlar. Göl kuruyunca meclisten çıkar.Niye Doğu ve diğer illerdeki gibi bir vekilimiz yok. Demirel bile doğuya yatırım yaptı Ispartaya yapmadı. Bizlerde birlik beraberlik ruhu yok. Memleket sevgisi lafta icratda yok sonuç bu.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 14:00:35
    Göl kurumuş kime ne götüren götürüyor zaten
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 13:58:47
    Eğirdir'in birincil problemi göl, bir an önce çalışmalar başlamalı. Bu arada plajda gezerken kendimi gerçekten de Yeşilçam filmlerinde gibi hissediyorum. Elinize sağlık, umarım yazınız bir şeylere ön ayak olur.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 12:56:09
    Kanayan yaramız, güzel gölümüzü kurtarmak için yaratmaya çalıştığınız farkındalık için çok teşekkür ederiz. Umarım ilçemizde sizin gibi duyarlı insanlar, sanılandan çoktur.
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 12:47:32
    Maalesef çok üzücü. Belediye sagolsun bilmiyorum duymadım görmedim gibi sürekli 3 maymunu oynadığı için bizlerede uzaktan seyirci kalmak düşüyor..
  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.1.2024 11:15:33
    Altinkum plajı ile ilgili söylenecek bir şey yok şu anda başkan ve yöneticileri eş ve dostlarına belediyenin gayri menkullerine peş keş çekmekle meşgul
Yorum Yap