42 BİN 24 KİŞİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,42 BİN 24 KİŞİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Haberin Tarihi: 30.1.2024 15:46:11 - Okunma Sayısı:466 defa okundu.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, 2023 Yılı Farkındalık Faaliyetleri kapsamında 70 programla 42 bin 24 kişiye farkındalık eğitimleri verdi

42 BİN 24 KİŞİYE FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü, 2023 Yılı Farkındalık Faaliyetleri kapsamında 70 programla 42 bin 24 kişiye farkındalık eğitimleri verdi

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımız Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Eylem Planı doğrultusunda öncelikle Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından başta Üniversitemiz birimleri olmak üzere birçok farklı kurum ve kuruluşta farkındalık çalışmaları gerçekleştirdi. Çalışmalar, Koordinatörlükte görevli alanında uzman personellerimiz aracılığıyla gerçekleştirildi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Bağımlılıkla Mücadele Ulusal Eylem Planı çerçevesinde, 2023 Bahar Döneminde Kimyasal Bağımlılıklar (Madde –Uyuşturucu, Alkol ve Sigara) ile ilgili çalışmalar yapmamız gerekiyordu. Maalesef tüm Türkiye’yi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle üniversitelerde eğitimin uzaktan (online) yapılması nedeniyle üniversitemiz birimlerinde farkındalık çalışması yapma imkanı olmadı.

2023 Güz Döneminde ise Davranışsal Bağımlılıklar (Teknoloji, Sosyal Medya, Kumar, Yeme İçme, Sosyal İlişki, Olumsuz Sitelere İlgi) konularında Üniversitemiz bünyesinde bulunan Aksu, Yenişarbademli, Sütçüler, Gelendost ve Şarkikaraağaç ilçelerindeki birimlerimiz de eğitim alan öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizin katılımıyla yaklaşık 830 kişiye Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele konusunda farkındalık seminerleri verildi.

ISUBÜ olarak, sadece kendi kurum öğrenci ve personeline değil, başta Isparta özelinde olmak üzere il dışından diğer kamu kurumları ile iş birliği yaparak gelen eğitim taleplerine de destek veriliyor.

Programlar, Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Isparta Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İnsan Kaynakları Yönetimi Öğr. Gör. Ahmet Aydın ve Koordinatörlükte görevli alanında uzman personellerimiz aracılığıyla yapılıyor.

Ayrıca, Isparta İl Müftülüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde il merkezinde ve ilçelerde bulunan camilerde Cuma Namazı öncesinde Bağımlılıklarla Mücadele de Farkındalık oluşturabilme adına 2023 yılı içerisinde; toplam 45 Camide farkındalık programları yapıldı. Cami programlarında yaklaşık 30 bin vatandaşa farkındalık oluşturabilmek adına çalışmalar yapıldı.

Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtlarında, İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfına bağlı bağlı Kuran kursları ve yurtlarında eğitim alan ve barınan öğrencilerin tamamına farkındalık programları gerçekleştirildi. Bu programlara da yaklaşık 1979 öğrenci ve eğitimci katılım sağladı.

Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren devlet ve özel okullarda öğrencileri ile personeline yönelik yaklaşık 1165 kişiye farkındalık çalışmaları yapıldı.

Isparta Valisi Aydın Baruş’un 2023 Haziran ayında yapılan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Isparta’da yapılacak Bağımlılıklarla Mücadele çalışmalarının koordinasyon görevini Üniversitemize vermişti. Bu doğrultuda Üniversitemiz Bağımlılıklarla Mücadele Koordinatörlüğünün Koordinasyonunda paydaş kurumlardan oluşan bir alt komisyon kuruldu ve gerekli çalışmaların alt yapısı oluşturuldu. Bu doğrultuda ilk olarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 7 Kasım Salı günü saat:14.00 da 12 ilçe ve merkez de aynı gün ve aynı saatte “BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE DE FARKINDA OLMAK İÇİN, UYANIK OL ISPARTA” mottosuyla bir yürüyüş gerçekleştirildi. Bu etkinliğe il merkezi ve ilçelerde toplamda 8000 vatandaşımız katılım sağladı.

Sonuç olarak, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından 2023 yılı içerisinde toplamda 70 farklı programda yaklaşık 42024 (Kırk İki Bin Yirmi Üç) vatandaşa Bağımlılıklarla Mücadele Farkındalık eğitimleri verildi.

 

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap