ISVAK GENEL KURULUNDAN İZLENİMLER… (İKİNCİ BÖLÜM)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK GENEL KURULUNDAN İZLENİMLER… (İKİNCİ BÖLÜM)
Haberin Tarihi: 12.3.2024 17:30:54 - Okunma Sayısı:441 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK GENEL KURULUNDAN İZLENİMLER…

                             Zeki TARHAN – ANKARA

                                         BÖLÜM : 2

                Gündemin Denetçi Raporunun okunmasına gelinmişti. Genel Kurulun Divan Başkanı Mehmet ÖZCAN, Denetim raporunu okuması için Baş Denetçi Abdürrahim KURUCU’ yu kürsüye davet ederken; “Gündemin geldik Denetçi Raporuna, buyurun sayın Abdürrahim bey” diyordu. Ve KURUCU kürsüde:

             “ Sayın hazurun, ben baş denetçi Abdürrahim Kurucu, Denetçi Adil Ayaz, Denetçi Cemalettin Can Denetim Kurulu olarak saygı ile selamlar, hepinize hoş geldiniz derim.” şeklindeki girizgahtan sonra, Vakfımızın defter ve belgelerinin zamanında tasdik edildiğini, Gelir Hesaplarını ve Vakfın giderlerini, varlıklarını detaylı bir şekilde açıklayarak, anlaşılacak şekilde okuyordu…

            …Ve daha sonra da, Ramazan ayının ilk günü olan yarın için şöyle diyordu; “ Sayın kurcu ve mütevelli heyet üyelerimize, hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum…” Divan Başkanı ÖZCAN, Kurucu’ ya teşekkür ettikten sonra ise bakın ne diyordu: “Sayın KURUCU, mali müşavirliğinde bizlere hesapları güzel bir şekilde öğretti”

                                                        ***

                          TARİH OKUMAK, NASIL BİR ŞEY

                TARİH OKUMAK İNSANA NE VERİYOR?

              …Ve kürsüde TTK (=Türk Tarih Kurumu ) önceki başkanlarından Prof. Dr. Refik TURAN’ ı dinliyoruz… Bakın sevgili hocamız, “Niçin Tarih okuyoruz?” sorusunu nasıl yanıtlıyordu:

              “…Bu soruya şöyle bir cevap vermemiz mümkündür:

               1 – Tarih okumak, insana bir arada yaşama bilinci verir.

               2 – Tarih okumak, insana huzur ve refah bilinci verir.

               3 – Tarih okumak, insana güçlü olma ve geleceği inşa bilinci verir

         Bu paralelde bir Vakıfta çalışmak, çalışanlara dar anlamda aynı bilinçleri verir…Bugün burada bizler; ISVAK çatısı altında, bu bilinçleri kazanma amacıyla bu çalışmaları yapıyoruz… Hepinizi tebrik eder, güzel günler dilerim…”

 

                Ve Barla’ lı hemşerimiz Mali Müşavir İsmail KÖKBULUT’u dinliyorduk…ISVAK’ ın HELVA /GABUNE İKRAMI İSE HİÇ UNUTULMAYACAKTI!!!                                                        

           “ISVAK bizleri bir kez daha hemşerilerimiz ile bir araya getirdi. Samimi geçen genel kurul sonrası kabune ve helva sunumu başkentte Isparta havası estirdi. Eğirdir ve Barla’ya olan özlemimizi bir miktar giderme ve her zaman görüşme imkanımız olmadığı dost ve arkadaşlarımızla görüşme ve hoş sohbet yapma imkanı buldum. Sayın Valim Yıldırım Kartal’la yaptığımız Gavinne ve Sıraz  balık muhabbetimiz kurulmuş balık özlemimizi artırdı. İlk fırsatta Eğirdir’ de kurulmuş balık yemeğe gitmek için sabırsızlanıyorum. Bizleri bir araya getiren vakıf yönetimine minnettarız. Her yıl geniş kapsamlı olarak düzenlenen iftar programına katılmayı da özlemle bekliyorum.”

                                                 ***

            30  yaşını geride bırakan ISVAK, ÇOK OLGUN BİR HAVADA GERÇEKLEŞTİRİLEN Pazar günkü Genel Kuruluyla, ne denli övünse azdır. Çünkü; oylamalar hem “oy birliği” ile kabul edilmiş, müzakereler de nezaket sınırları içerisinde, olumlu ve de olgun bir havada yapılmıştır…

                                              --- Son --

 

Bu Haberi Paylaş



  • Rumuz
    (Rumuz)
    12.3.2024 20:25:03
    Ankara'da merkezi olan ISVAK Ispartalılar Eğitim, Kültür, Dayanışma, Turizm Vakfımızın Basın Danışmanı yorulmayan Zeki Tarhan Bey. Herzaman olduğu gibi Vakfımızın gerek Ankara'da gerekse Isparta coprafyasında faaliyet ve hizmetleri ile yaşayışı hakkında haber ve iletişimini hiçbir beklentiniz olmadan yıllarca görev bilinciniz teşekkürler ötesi yüreklerden memnuniyete şahsımca lâyıksınız. Ayrıca Eğirdir Akın Gazetemizin sayfalarında verdiği yer için minnettarlığımızı bildiririm. Selâmlarımla Abdurrahim KURUCU
Yorum Yap