ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ… (7. Bölüm)

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ… (7. Bölüm)
Haberin Tarihi: 14.5.2024 15:58:28 - Okunma Sayısı:461 defa okundu.

Zeki Tarhan Yazdı...

ISVAK’TA BAKA RÜZGARI ESTİ

                         Zeki TARHAN - ANKARA

                                   BÖLÜM : 7

              MEHMET KOÇ  ( Şirket Müdürü ) :

          “METRO Mühendislik Gıda Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. 1993 yılında kurulmuş, Şirket Merkezi Isparta. Günümüze kadar Türkiye’de yüksek kalite bilinci ile çok sayıda projeyi başarıyla tamamlamış bir firma. Bu başarısını, 2021 yılından itibaren METRO Ziraat Enerji A.Ş. ismiyle tarım alanına da taşımış ve bu alanda da büyümeye devam etmekte. Başlangıçta Antalya Bölgesinde yaptığı yatırımlarla sektörde  “Bluebarry” (Yaban mersini) üretim ve işleme tesisleriyle ihracatında lider olmuş.  Bu deneyimini Isparta’da yapacağı yatırımlarla da büyütmeye devam edecek. Isparta’da başlangıç olarak 1000(bin) dönümlük bir yatırımla üretime başlayacak, çok kısa bir süre içinde 10.000 dönümlük hedefe ulaşılacağını planlıyoruz…”

                                                   ***

         YABAN MERSİNİ

“Antalya’ da 450 dönümlük bir arazide, ( 2 ) yıldır Yaban Mersini üretimi ve ihracatını yapıyoruz… Isparta’ da en az 1000 dönümlük bir alanda Yaban Mersini üretimi yapacağız. Isparta Milli Emlak İl Müdürlüğü ile görüşülüp, yatırım yapmak üzere yer arayışını sürdürüyoruz…

Yaban Mersini, büyük sahalarda yetiştirildiği için, yatırım yapacağımız arazinin Toprak özellikleri yapısı, üretim yapısı Toprağa bağlı değil. Antalya’ da zaten üretim yapıyoruz… Antalya sıcak mevsim olduğu için, yüksek rakımlarda üretim yaparak, üretim sürecini daha uzun sürelere yaymak istiyoruz…”

                                        --- SON --

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap