ISVAK BAŞKANI BATTAL: “YAPAY ZEKA HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,ISVAK BAŞKANI BATTAL: “YAPAY ZEKA HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”
Haberin Tarihi: 20.5.2024 09:40:53 - Okunma Sayısı:265 defa okundu.

“YAPAY ZEKA VE ETİK” konulu söyleşi etkinliğinde bir açılış konuşması yapan ISVAK Başkanı Kemal Battal şunları ifade etti.

ISVAK BAŞKANI BATTAL: “YAPAY ZEKA HAYATIMIZIN BİR PARÇASI OLACAK”

18 Mayıs 2024 Cumartesi günü Bilgisayar Bilimleri Uzmanı Mühendis / Araştırmacı – Yazar Ali TAŞ, ISVAK’ın Genel Merkezinde Isparta’lı hemşerileriyle buluştu.

“YAPAY ZEKA VE ETİK” konulu söyleşi etkinliğinde bir açılış konuşması yapan ISVAK Başkanı Kemal Battal şunları ifade etti.

"Değerli Hemşerilerim, Yapay zeka konusundaki söyleşilerimizin ikincisinde birlikteyiz. Birinci söyleşide yapay zekayı gelecekteki insan davranışlarına etkisi boyutunda ele aldık ve konuşmacımız geleceğe yönelik uç fikirleri ile karamsarlık yaratan değerlendirmeler yaptı. Bugünkü söyleşimizde Bilgisayar Bilimleri Uzmanı ve Araştırmacı Yazar hemşerimiz Ali TAŞ yapay zekanın kurgulanma metodolojisi hakkında kısa bilgi de vererek etik değerler açısından değerlendirecek ve yapay zekayı insan odaklı iyi ve kötü yönleri ile insana yatırım boyutunda ele alacaktır. Ali Bey’e davetimizi kabul ederek ikamet ettiği Eğirdir’den buraya kadar gelmesi ve böyle önemli bir konuda bizi bilgilendirmesi için çok teşekkür ediyorum.

Yapay zeka faydalımı zararlımı tartışmaları Dünyada sona erdi. Artık yapay zekayı en etkin nasıl kullanırız, faydalarını nasıl maksimize ederiz konuları çalışılıyor. Yapay zekadan en olumsuz etkilenecek meslek Avukatlık. Geçtiğimiz hafta Ankara 2 nolu Barosu’nun Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunda düzenlediği yapay zeka konferansına katıldım. Konu yapay zekadan korunmak değil tam tersine “yapay zekayı hukuk mesleklerinde nasıl daha fazla ve etkin kullanırız” idi. Günümüzde hemen tüm sektörler kendilerini yapay zekanın içinde konumlandırmaya ve faydalanmaya çalışıyor. Yapay zeka giderek artan oranda hepimizin hayatımızın bir parçası olacak. Bugünkü söyleşinin hepinize faydalı olacağını düşünüyor Ali Bey tekrar teşekkür ediyorum."

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap