Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan:

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan:
Haberin Tarihi: 19.9.2015 17:36:00 - Okunma Sayısı:2746 defa okundu.

"19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün şahsında Türk'ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı gündür."

Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan:

“19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şahsında

Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı gündür.”

 

            19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şube Başkanı Hüseyin Koçaslan şunları söyledi: “19 Eylül vatanı için canını ortaya koyarak savaşan ve gazilik onuruna erişen, kahramanların şeref günüdür.  Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını bir kez daha büyük bir coşku ile yaşıyoruz.

            19 Eylül, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün şahsında Türk’ün kahramanlık ve cesaretinin taçlandığı bir gündür. 19 Eylül, Atamızdan bize en büyük mirastır.

            Birinci Dünya Savaşı sonunda, yurdumuz dört bir yandan emperyalist devletler tarafından işgal edilmiş, işgalci devletlerin uydusu olan Yunan ordusu da Türkleri öz yurdundan atmak üzere Anadolu içlerine  doğru ilerlemeye başlamıştı. Osmanlının ezeli düşmanları bir ölüm fermanı olan Sevr Anlaşmasıyla ülkemizi parçalayıp bölmek ve milletimizi yok etmeye kararlıydılar.

            Bin yıldır Anadolu’da yaşayan Türk millet yaklaşık her on senede bir savaşmak zorunda kalmış ve bu nedenle savaş yorgunuydu. Anadolu’nun yer yer işgali ve düşman ilerleyişi de bu nedenledir.

            Polatlı önlerine kadar ilerleyen Yunan ordusu, 13 Eylül 1921’de Başkomutan Mustafa Kemal’in komutasındaki kahraman Türk Ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi’nde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanından kaçmakta bulan Yunan ordusu bir sene sonra Dumlupınar’da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır.

            Sakarya Meydan Muharebesi Türk’ün ölüm-kalım mücadelesi olmuştur. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu’nun en karanlık günlerini aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk Cumhuriyeti’nin yolunu açmıştır.

            TBMM, Türk Milleti adına Sakarya Meydan Muharebesi’nin muzaffer Başkomutanı M. Kemal’e,  bu zaferin anısına 19 Eylül 1921’de , “Mareşal” rütbesi ve “Gazi” unvanını  tevcih etmiştir.

            KAHRAMAN GAZİLER, GAZİLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

            Sizler, en büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz.

            Sizler, şehitlerimiz ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sergilediğiniz kahramanlık, cesaret ve fedakarlıklarla Türk milletine her zaman güç ve ilham kaynağı oldunuz.

            Sizler; milletin bayrağın ve bağımsızlığın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu ve bu değerler uğrunda neleri göze alabileceğinizi gösterdiniz.

            Asil milletimizin esareti kabul etmeden ve bağımsızlığından taviz vermeden yaşamasının temelinde, sizin bu kutsal vatana olan aşkınız, kahramanlığınız ve cesaretiniz yer almaktadır. Sizler için yapılan her şey, bu eşsiz hizmetlerinizin ve fedakarlıklarınızın bir karşılığı veya bedeli olamaz.

            Ülkemiz bugün, dünden olduğundan daha fazla iç ve dış düşmanların yoğunlaşan tehdidi altındadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için teröre verdiğimiz onlarca Şehit hepimizi derinden yaralamaktadır. Genç fidanlar bizler için, hürriyetimiz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız için can vermekte, toprağa düşmektedirler.

            Terör konusunda Türk Devletini ve toplumumuzun daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Teröre, teröriste ve işbirlikçilerine kesinlikle müsammaha edilmemeli, silahlı terör misliyle karşılık verilerek yok edilmelidir. Teröre her alanda karşı çıkılmalıdır, kanlarımız boşa akmamalıdır.

            Unutmayınız ki; Şehit Nurlanmış, Gazi Onurlanmış Askerdir. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu vatanın bölünmezliğine, onun koruyucusu ve kollayıcısı silahlı kuvvetlerimize ve emniyet mensuplarımıza, geleceğimizin teminatı gençlerimize her kademede yüreği vatan aşkıyla yanan bütün değerlerimize saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazır olduğumuzu yüce Türk Milleti önünde bir kere daha haykırarak ifade ediyoruz.

            Hangi maskeyi takarsanız takın hainliği gizlemek mümkün değildir. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi Şehitlerimizden ve Gazilerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacak, her zaman olduğu gibi kanımızda boğulacak ateşimizle yanacaksınız.

            Değerli konuklar;

            Şanlı tarihimizin zaferleri hiçbir zaman unutulmamalıdır. Zafer günlerine ve bu zaferlerin kahramanlarına layık oldukları değer her zaman her yerde verilmelidir. Şehitlere ve gazilere ilgisizlik, şanlı tarihimizle olan bağı koparır. Aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz her zaman hatırlanmalıdır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.

            Topraklarımızın bölünmesine ve istila edilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir. Bilinmelidir ki; Türk halkının azim ve kararı, her türlü zorluğu yenmeye Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatmaya muktedirler. Türkleri geçmişinden, vatanından ve tarihinden koparmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Kan dökülerek Vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.

            Değerli konuklar; Gaziler günümüzde mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınızdan dolayı sizlere, derneğimize her türlü desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımıza, Sayın Komutanımıza ve Sayın Belediye başkanımıza şükranlarımızı sunuyorum.

            Türkiye Muharip Gaziler Derneği adına, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi saygı ile anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.”

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap