Gaziler Günü Kutlandı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Gaziler Günü Kutlandı
Haberin Tarihi: 19.9.2015 17:39:00 - Okunma Sayısı:1885 defa okundu.

19 Eylül Gaziler günü Eğirdir'de kutlandı.

Gaziler Günü Kutlandı

 

            19 Eylül Gaziler günü Eğirdir’de kutlandı. Kutlama programına Eğirdir Kaymakam V. Atabey Kaymakamı Doğan Kemelek, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümg. Metin Akkaya, Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, Daire Amirleri, Şehit ve Gazi yakınları ve halkımız katıldı.          

            Gaziler Günü kutlama programı 19 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 11:00’de Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesinin Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

            Çelenklerin sunulmasının ardından, devletimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu daha sonra İstiklal Marşımız söylenildi.

            Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Şubesi Başkanı Hüseyin Koçaslan yaptı.

            Gazi Hüseyin Koçaslan’ın konuşmalarının ardından Gaziler Derneği ziyaret edildi.

            Burada Emekli Edebiyat Öğretmeni İlhan Şimşek ve Gazi Torunu emekli Tarih Öğretmeni İbrahim Sarıdaş Gazilik ve Kahramanlığı anlatan birer şiir okudular.

Gaziler Günü kutlama programı, Askeri Yazlık Gazinoda Şehit ve Gazi yakınlarının katıldığı yemek ile sona erdi.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap