Eğirdir'de Şap Hastalığına Karşı Üç Doz Aşı Uygulaması Başladı

eğirdir haber,akın gazetesi,egirdir haberler,son dakika,Eğirdir'de Şap Hastalığına Karşı  Üç Doz Aşı Uygulaması Başladı
Haberin Tarihi: 7.6.2024 13:12:46 - Okunma Sayısı:348 defa okundu.

Eğirdir Orman ve Tarım İlçe Müdürü Ufuk Akçimen, şap hastalığına karşı alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

EĞİRDİR'DE ŞAP HASTALIĞINA KARŞI

 ÜÇ DOZ AŞI UYGULAMASI BAŞLADI

Eğirdir Orman ve Tarım İlçe Müdürü Ufuk Akçimen, şap hastalığına karşı alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Akçimen, canlı hayvan sağlığını ve ticaretini olumsuz etkileyen, büyük ekonomik kayıplara yol açan şap hastalığına karşı bu yıl ilk kez üç doz aşı uygulamasına geçildiğini belirtti.

Her yıl rutin olarak ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde iki doz olarak uygulanan aşı sayısı, 2024 yılında üç doza çıkarıldı. Planlamaya göre, büyükbaş hayvanlar için ilk doz aşı, Baskın Aşılama Programı kapsamında 29 Ocak - 31 Mart 2024 tarihleri arasında uygulandı. İkinci doz aşı, ilkbahar dönemi olan 15 Nisan - 15 Haziran 2024 tarihleri arasında, üçüncü doz ise sonbahar dönemi olan 16 Eylül - 17 Kasım 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

İlçe Müdürlüğü hayvan sağlığı personeli, baskın aşılama programını başarıyla tamamladı ve şu anda ilkbahar programı süresince aşılamalara devam ediyor. Müdür Ufuk Akçimen, bu kapsamda tüm çiftçilerin ve hayvan sahiplerinin aşı programına titizlikle uymalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti.

Şap hastalığına karşı alınan bu tedbirler, bölgedeki hayvan sağlığını korumak ve ekonomik kayıpları en aza indirmek amacıyla büyük önem taşıyor.

Bu Haberi Paylaş



Yorum Yap